Kontroverzne vyzerajúcim bezdrôtovým slúchadlám od Apple, ktoré zasiahla tesne po ich predstavení vlna kritiky, sa mesiac po uvedení do predaja darí výborne.

Sú v predaji len od 13. decembra a už sa stihli vyšplhať na úplný vrchol s 26 % podielom na trhu. Zosadili z trónu najpredávanejšiu značku posledných rokov Beats, ktorú, mimochodom, od mája 2014, kedy ju kúpil za rekordné 3 miliardy dolárov, tiež vlastní Apple. Spolu so štýlovými Beats, ktoré často odborná hudobná verejnosť označuje za zbytočne predražené, tak dosahujú trhový podiel na úrovni výborných 41 %. Vcelku dobre sa darí aj renomovanej americkej značke Bose, ktorá si ukrojila 16 % podiel. Ostatní výrobcovia za spomínanými troma značkami výrazne zaostávajú.

Prieskum uskutočnila analytická spoločnosť Slice Intelligence  a treba dodať, že zdrojom údajov sú výhradne online objednávky. Jeho výsledok by mal presvedčiť aj najväčších skeptikov, že slúchadlá AirPods sú opäť raz skvelým marketingovým ťahom Apple a lojálny fanúšik sa nie vždy pozerá na pomer ceny a výkonu. U nás sú dostupné za cenu približne 180 eur.

Zdroj: Cnet

Viac o slúchadlách Apple AirPods

O bezdrôtové slúchadlá AirPods je obrovský záujem a je z nich podpultový tovar. Apple plánuje rozšíriť výrobu