4ka prezradila, ako zareaguje na novú reguláciu cien v EÚ roamingu.

Mobilný operátor 4ka na jeseň 2015 zaviedol jednotnú cenu 4 centy za minútu volania, SMS a 1 MB dát doma a v celej EÚ. Cena 4 centy bude platiť pre Štvorkárov aj po 15. 6. 2017, keď do platnosti vstúpi nová európska regulácia cien mobilných služieb v krajinách Európskej únie a Európskeho hospodárskeho priestoru.

Od polovice júna však už v krajinách EÚ používatelia 4ky nebudú platiť za prichádzajúce volanie a 4ka automaticky aktivuje na každej SIM karte nový program služieb Moja 4ka Svet. Ten sám o sebe neprináša žiadne zmeny cien, okrem spomenutého zrušenia poplatkov za prichádzajúce volanie. V EÚ teda budete aj naďalej so 4kou platiť 4 centy za minútu / SMS a 1 MB dát a to sa týka všetkých používateľov, vrátane tých, ktorí využívajú paušály/balíky TO.

Lacnejšie dáta iba s novým balíkom EÚ DÁTA

4ka však od 15. 6. 2017 umožní lacnejšie dátovanie v EÚ vďaka novému balíčku EÚ DÁTA, ktorý obsahuje 500 MB dát s platnosťou 15 dní a je možné ich využívať v krajinách EÚ.

Balík stojí 5 eur a aktivovať si ho môžu všetci zákazníci 4ky využívajúci program služieb Moja 4ka Svet (ten sa automaticky aktivuje na každej SIM karte k 15. 6. 2017) zaslaním SMS v tvare EUDATA 1 na skrátené číslo 950. Jednotky dát sa z balíka čerpajú iba v krajinách EÚ mimo Slovenska.

Prečítajte si aj:

4ka: Prehľad všetkých balíčkov. Poradíme, ktorý je pre vás najlepší (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit