Najrýchlejší a najpohodlnejší spôsob, ako si aktivovať novú SIM kartu od 4ky.

4ka spustila ku koncu roka 2023 dve výrazné novinky, vďaka ktorým sú jej služby dostupnejšie ako kedykoľvek predtým. Na pošte si už po novom vybavíte aj domáci internet a televíziu a SIM kartu 4ky si môžete aktivovať z pohodlia domova.

V redakcii sme vyskúšali proces nákupu a aktivácie Rýchlej SIMky. Výhoda tejto SIM karty spočíva v tom, že nemusíte chodiť na poštu alebo na pobočku operátora. SIM kartu si kúpite v obchode s ostatným tovarom a následne si ju aktivujete z pohodlia vášho domova.

4ka Rýchla SIMka: AktiváciaZdroj: TOUCHIT
4ka Rýchla SIMka

Ja som si Rýchlu SIMku kúpil v Alze a spoločne s ostatným nákupom som si ju nechal doručiť do AlzaBoxu pri mojom dome. Rýchlu SIMku nájdete aj v obchodoch AGEM Computers, ŠEVT, Fax Copy, EcoPhone, GSM1 a Mobilonline. Ponúka ju tiež operátor UPC. Aktuálny zoznam obchodov si môžete pozrieť na webe 4ky.

U vybraných partnerov môžete získať darček na skúšku v podobe paušálu SLOBODA DÁTA alebo SLOBODA PRE MLADÝCH + DÁTA NAVYŠE na prvých 30 dní zadarmo. A niektorí predajcovia tiež ponúkajú extra kredit pri nákupe nad 10 eur.

Po rozbalení Rýchlej SIMky je potrebné vykonať digitálnu aktiváciu. Môže ju absolvovať každý, kto má aspoň 16 rokov a je držiteľom občianskeho preukazu. Registrácia SIM karty zaberie pár minút a po overení údajov sa SIM aktivuje najneskôr do 24 hodín. Pre bezpečné overenie totožnosti využíva 4ka biometrické overenie tváre, ktoré pre operátora zabezpečuje Tatra banka.

4ka Rýchla SIMka: AktiváciaZdroj: TOUCHIT
4ka Rýchla SIMka

Postup aktivácie cez aplikáciu Moja 4ka je nasledujúci:

  • Po prihlásení do aplikácie Moja 4ka ťuknite na ikonu troch čiar v ľavom hornom rohu, aby sa zobrazil bočný stĺpec s ponukou
  • Vyberte položku „Ponuka – Aktivácia SIM“ a naskenujte alebo zadajte číslo čiarového kódu vašej novej SIM karty
  • Pre overenie zadajte PUK kód zo zadnej stranu plastu SIM karty
  • Zvoľte si jeden z vybraných nových paušálov na skúšku na mesiac zadarmo, prípadne ak máte záujem o prenos čísla, vyplňte potrebné údaje
  • Vyplňte aktuálny email a kontaktné telefónne číslo
  • Odsúhlaste potrebné Súhlasy a Podmienky pre biometrické overenie
  • Naskenuje Občiansky preukaz, jeho prednú a zadnú stranu
  • V prípade potreby upravte údaje (osobne som nemusel nič opravovať, avšak bolo potrebné doplniť PSČ, keďže tento údaj sa na mojom občianskom preukaze nenachádzal) a v ďalšom kroku si spravte biometriu tváre – je to niečo ako selfie
  • Ak proces prebehol správne, čo bol aj môj prípad, Rýchla SIMka je aktivovaná do pár minút. V opačnom prípade vám aplikácia umožní zopakovať celý proces alebo odporučí, aby ste navštívili pobočku operátora na pošte

Proces aktivácie Rýchlej SIMky od 4ky

Zľavy a ponuky od 4ky

Pripomeňme, že 4ka ponúka viacero bonusov a zliav, ktoré môžete využiť. Je vhodné, aby ste o nich vedeli, ak zvažujete prenos čísla do 4ky alebo aktiváciu nového čísla u tohto operátora.

Každý nový zákazník, ktorý si prenesie svoje telefónne číslo od iného operátora do 4ky a aktivuje si niektorý z paušálov SLOBODA+ a SLOBODA DÁTA, získa automaticky Bonus za prenos čísla v podobe zľavy – 2 eur za každých 30 dní, až dovtedy, kým bude služby využívať a platiť.

Každý zákazník, ktorý si nastaví cez zákaznícky portál Moja zóna alebo mobilnú aplikáciu Moja 4ka pravidelnú úhradu platobnou kartou pre paušál SLOBODA NEKONEČNO +, ho získa za špeciálnu cenu 21 eur na 30 dní až dovtedy, kým bude služby využívať a platiť.

Článok vznikol v spolupráci s operátorom 4ka.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit