Funkcia je, resp. bude dostupná pre približne stovku zariadení.

4ka je ďalší zo slovenských operátorov, ktorý spustil funkciu VoWiFi (Voice over WiFi). Táto funkcia umožňuje telefonovať a SMS-kovať cez Wi-Fi sieť, čo môže byť užitočné v miestach so slabším alebo žiadnym mobilným signálom, ako sú nákupné centrá, výškové budovy alebo podzemné garáže.

Používatelia so SIM kartou od 4ky môžu využívať VoWiFi cez ľubovoľnú domácu alebo verejnú Wi-Fi sieť s pripojením do internetu. Podmienkou je, že majú smartfón s podporou tejto funkcie. VoWiFi bude vo 4ke oficiálne podporovať niekoľko desiatok zariadení značiek Huawei, Motorola, Oppo, Samsung, Xiaomi a ZTE.

Funkcia je aktuálne dostupná v smartfónoch:

  • Motorola Edge 20, Motorola Edge 20 Pro, Motorola Edge 30, Motorola Edge 30 Pro, Motorola Moto E32, Motorola Moto G22, Motorola Moto G82 5G, Motorola Moto G100
  • Xiaomi Redmi 10 5G, Xiaomi Redmi 10 (2022), Xiaomi Redmi 10A, Xiaomi Redmi Note 10 5G
  • ZTE Blade V2020 Smart

Na zariadeniach Huawei P30 Lite, Oppo Reno7 5G a Samsung Galaxy A22 5G pribudne podpora VoWiFi s najbližšou aktualizáciou firmvéru. Operátor uvádza, že v priebehu najbližších týždňov bude funkcia dostupná pre približne stovku zariadení spomenutých značiek.

Na aktiváciu VoWiFi funkcionality je potrebné poslať aktivačnú SMS v tvare VOWIFI START na číslo 900 a následne VoWiFi zapnúť v nastaveniach telefónu. Kompatibilný telefón s aktivovanou funkciou VoWiFi sa v prípade dostupného Wi-Fi pripojenia automaticky prepne do VoWiFi režimu. Všetky volania a SMS sa v takom prípade prenášajú cez VoWiFi pripojenie, pričom sa odrátajú ako bežné volania z predplatených jednotiek alebo z kreditu.

Zdroj: 4ka

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit