Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Profesionálne či domáce bielenie zubov je cestou ku krásnemu a žiarivému úsmevu, ktorý rozhodne nebudete chcieť skrývať. Vedeli ste však, že pre celkový úspech nie je dôležitý iba samotný proces bielenia a prípravky, ktoré pri ňom použijete, ale aj následná starostlivosť. Týchto 5 tipov by si mal osvojiť každý, kto si chce užívať efekt vybielených zubov čo najdlhšie.

Čo nerobiť po bielení zubov? Jednoduchá otázka, no jedna správna odpoveď neexistuje. Či už sa rozhodnete pre bielenie zubov doma, alebo sa zveríte do rúk odborníkovi, minimálne polovicou úspechu je správna starostlivosť tesne po bielení. Samotné bielenie zubov je rýchly, jednoduchý a efektívny spôsob, ako dosiahnuť krásny biely úsmev, vo všeobecnosti by ste si ale mali dávať veľký pozor na to, čo sa bude diať nasledujúcich 72 hodín po celom procese.

Dajte pozor, čo si naložíte na tanier

Ak to s bielením zubov myslíte vážne a chcete dosiahnuť tie najlepšie výsledky, prvých 48 – 72 hodín od bielenia by ste mali upraviť svoj jedálniček. Vyhnite sa preto jedlám, ktoré by vaše zuby mohli zafarbiť, príliš kyslým a tiež mastným jedlám. Aspoň dočasne sa vyhnite čokoláde, tmavému mäsu, paradajkám, kečupu a napríklad aj sójovej omáčke. Tak ako dokážu zašpiniť vaše oblečenie spôsobom, že nepomôže prací prostriedok ani náhrada aviváže, tak nesvedčia ani vášmu práve vybielenému chrupu.

Aby sme nezabudli dodať, prvých pár hodín po bielení môžu byť vaše zuby aj citlivejšie a tak ich netrápte príliš horúcim alebo naopak, studeným jedlom.

…a nalejete do pohára

Pozor si treba dať aj na nápoje. Skúste si preto aspoň na dva či tri dni dať pauzu od kávy, ovocných džúsov, čaju a červeného vína.

S fajčením si dajte pauzu

Stop fajčeniuZdroj: elements.envato.com
Stop fajčeniu

Fajčenie je pre zuby vo všeobecnosti škodlivé a tabakové výroby majú na zafarbenie zubov veľmi negatívny vplyv. Obzvlášť nebezpečné sú bezprostredne, resp. pár hodín po bieliacej kúre. Vyhnite sa preto fajčeniu a rovnako aj žuvaciemu tabaku. V prípade, že nedokážete vydržať, aspoň dočasne nahraďte cigarety nikotínovými náplasťami a eliminujte zdroje stresu, napríklad toho pracovného, k čomu vám dopomôže napríklad aj hosting Pohoda. Efekt bielenia zubov vám tak vydrží dlhšie.

Pomôže aj dôkladná hygiena úst

Na dôkladnú hygienu chrupu a úst by ste mali dbať pochopiteľne vždy, no zvlášť po bielení zubov sa ju oplatí ustrážiť. Na tento účel sa oplatí siahnuť po jemnej kefke a paste bez abrazívnych častíc. Určite sa nesnažte „posilniť“ bieliaci efekt s pastou, ktorá obsahuje drobné leštiace čiastočky, prípadne čierne uhlie. Najlepšou voľbou bude zubná pasta pre citlivé zuby.

Nezabudnite na návštevy zubára

Veľa ľudí si myslí, že ak majú krásne biele zuby, tak sú automaticky aj dokonale zdravé. To tak však vôbec nemusí byť. Ak si pravidelne bielite zuby, mali by ste pravidelne navštevovať aj svojho zubára a mať tak istotu, že vaše zuby sú v perfektnej kondícii.

Značky: