Mixujem, mixuješ, mixujeme…

Ak ste aj vy prepadli závislosti mixovania smoothies, teda ovocných a zeleninových nápojov zmiešaných so semienkami, orechmi, bylinkami či mliekom do podoby hustejšej kaše, nasledujúce tri webové stránky a dve aplikácie si zamilujete. V prípade, že ste takýto zdravý nápoj ešte neokúsili, po ich vzhliadnutí raz-dva zavítate na najbližší trh so zdravými dobrotami.

smoothierecepty.sk

Smoothie nápoje sa stali vďaka ľahkej vstrebateľnosti všetkých drahocenných živín a vitamínov účinným bojovníkom proti únave a chorobám. Petra a Michal, autori portálu smoothierecepty.sk, sa nadchli pre ich prípravu natoľko, že zozbierali najchutnejšie recepty a podelili sa s nimi aj s ostatnými. Prostredníctvom ich stránky si môžete zdarma stiahnuť aj elektronickú knihu týkajúcu sa príprave takzvaných zelených smoothie nápojov, ktoré vám pomôžu zbaviť sa toxínov, dokonca aj schudnúť.

smoothierecepty.cz

Česká stránka smoothierecepty.cz poteší nielen mixovacích expertov, ale aj tých, ktorí nepoznané kombinácie chutí zdravých nápojov len objavujú. Každý chutný recept prichádza so zoznamom potrebných ingrediencií, postupom prípravy a nechýba ani kalorická tabuľka či popis presných vitamínov, minerálov a stopových prvkov, ktorými dokáže smoothie obohatiť vaše telo. Na stránke nájdete niekoľko tipov a recenzií, ktoré sa oplatí preštudovať si v prípade, že zvažujete kúpu smoothie mixéra.

allrecipes.com

Preklikajte sa bohatou zbierkou nápojov plných vlákniny a vitamínov. Na stránke Allrecipes zdieľajú svoje najobľúbenejšie recepty samotní návštevníci webu. Ostatní čitatelia ich následne hodnotia na základe toho, ako im smoothie nápoje chutili po tom, čo si ich vyskúšali namiešať nasledujúc presný postup. Nájdete tu smoothie nápoje od výmyslu sveta, ktoré sú zmesou menej či viac tradičných ingrediencií.

Aplikácie

Best Smoothie Recipes

 

Aplikácia Best Smoothie Recipes prichádza so zbierkou smoothie nápojov roztriedených do kategórií v závislosti od toho či potrebujete posilniť imunitu, znížiť telesnú hmotnosť, alebo chcete nabrať energiu, prípadne potrebujete doplniť výživu a proteíny po športovej aktivite. Každý z receptov pozostáva z detailného popisu, zo zoznamu potrebných ingrediencií, spôsobu prípravy, ako aj fotografie už namixovaného výsledku.

App Store

100+ Smoothie Recipes

 

Ďalšou z chutných aplikácii na prípravu smoothies je 100+ Smoothie Recipes. Aj keď väčšina receptov je v angličtine, viaceré z nich obsahujú obrázky, takže sa nemusíte báť, že by ste niečomu neporozumeli. A keby aj áno, prihoďte do svojho smoothie niečo vlastné a možnože objavíte doposiaľ nepoznané chute.

App Store

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.