Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť FUJIFILM Corporation uviedla model FUJIFILM X-S10 (X-S10), najnovší prírastok do rodiny kompaktných a ľahkých bezzrkadlových digitálnych fotoaparátov série X. Tie poskytujú výnimočnú kvalitu obrazu.

X-S10, má snímač 26,1MP X-Trans™ CMOS4 a vysokorýchlostný procesor pre spracovanie obrazu, X-Processor 4 a stabilizácie obrazu v tele (IBIS), ponúka maximálnu funkčnosť v kompaktnom tele.

Fotoaparát X-S10 sa perfektne hodí pre každého, kto potrebuje ľahké riešenie s profesionálnymi funkciami pre fotografie aj video. Ponúka niečo pre každého; populárny režim AUTO/SP, ktorý automaticky upravuje nastavenia fotoaparátu tak, aby vytváral krásne fotografie bez potreby ďalších zásahov do nastavení. Pokročilé možnosti videa môžu produkovať ostré 10-bitové zábery 4K / 30P 4:2:2 alebo vysokorýchlostné FullHD pri 240 snímkach za sekundu. Otočný LCD, ktorý je možné prevrátiť o 180 stupňov dopredu, dáva každému, od fotografov a filmárov, cez vlogerov a entuziastov, maximálnu slobodu pri snímaní.

Hlavné vlastnosti

Novo vyvinutý menší IBIS pre nové kompaktné telo

Mechanizmus stabilizácie obrazu fotoaparátu v tele (IBIS) je približne o 30% menší a ľahší ako predchádzajúci model*. Napriek svojej nízkej hmotnosti iba 450g poskytuje X-S10 päťosú stabilizáciu obrazu s účinnosťou až 6,0EV*. Je to tiež prvý fotoaparát série X strednej triedy, ktorý využíva tlmiaci mechanizmus závierky. Ten chráni pred miernymi vibráciami, ktoré môžu roztriasť záber a dodáva tak ďalšiu úroveň stability, ktorá zaisťuje vysokú čistotu a rozlíšenie obrazu.

・Ako ďalšia pomoc pri stabilite X-S10 je veľký predný grip zo zliatiny horčíka, ktorý uľahčuje udržiavanie stabilného fotoaparátu pri nasadení väčších objektívov. Fotoaparát má prednú a hornú časť z horčíkovej zliatiny, aby bol pevný a robustný.

* V porovnaní s funkciou IBIS vo fotoaparáte „FUJIFILM X-T4“

* Ponúka 6,0-stopú stabilizáciu pre 20 z 30 vymeniteľných objektívov pre sériu X (objektívy XF / XC), ktoré sú v súčasnosti k dispozícii

Legendárne filmové simulácie a aktualizované funkcie AUTO pre vynikajúcu kvalitu obrazu

・Režimy simulácie filmu FUJIFILM boli vytvorené na oslavu histórie fotografického filmu digitalizáciou z najikonickejších analógových filmov. X-S10 ponúka 18 režimov vrátane ETERNA Bleach Bypass, ktorá vytvára krásny, desaturovaný a vysoko kontrastný vzhľad.

・X-S10 ponúka aktualizovaný režim [AUTO/SP], ktorý automaticky upravuje nastavenia snímania tak, aby vyhovovali danej scéne, bez potreby jemných úprav nastavení. Teraz je možné fotografovať krajinu s jasnými a živými farbami, vytvárať portréty s nádhernými odtieňmi pleti alebo vytvárať rovnomerne vyvážené fotografie v protisvetle bez ohľadu na úroveň zručností.

Spoľahlivý AF a vysokorýchlostný režim snímania pre dôležité okamihy

・Kombinácia vysokorýchlostného automatického zaostrovania a sledovania AF s 2,16 milióna pixelov fázovej detekcie snímača X-TransTM CMOS 4 a výpočtovým výkonom X-Processor 4 poskytujú rýchle a presné výsledky automatického zaostrovania. Zaostrenie dosiahnu už za 0,02 sekundy v niektorých prípadoch dokonca aj pri -7,0EV*.

・Fotoaparát X-S10 je vybavený veľmi presným sledovacím AF pre pohybujúce sa objekty a funkciou Face / Eye AF na sledovanie tváre a očí subjektu.

・Vysokorýchlostné sériové snímanie bez blackoutu* – 8 snímok/s pri mechanickej uzávierke a 30 snímok/s pri elektronickej uzávierke

* Pri použití XF50mmF1.0

* Vysokorýchlostné nepretržité snímanie bez blackoutu, pri ktorom hľadáčik počas snímania stmavne, čo spôsobí, že používateľ stratí z dohľadu objekt; Je k dispozícii iba pri použití elektronickej uzávierky.

Otočný LCD monitor a hľadáčik, ktorý podporuje tri Boost režimy

・Fotoaparát X-S10 má LCD displej s rôznymi uhlami otáčania, ktorý sa dá otáčať až o 180 stupňov, čo je užitočné nielen pre selfie, ale aj na vytváranie fotografií a videí z rôznych pozícií fotoaparátu.

・Funkcia Live View v hľadáčiku má k dispozícii tri režimy Boost* vrátane Priorita slabého osvetlenia, Model s prioritou rozlíšenia a Priorita snímkovej frekvencie. 

Rozsiahle funkcie záznamu videa

・Fotoaparát X-S10 generuje 4K video z množstva dát ekvivalentného 6K, aby sa zabezpečilo, že záznam je vo vysokom rozlíšení s nízkym šumom. Podporuje nahrávanie 8-bitového videa 4K / 30p 4: 2: 0 na SD kartu vloženú vo fotoaparáte a výstup 10-bitového videa 4K / 30p 4: 2: 2 cez port HDMI.

・Fotoaparát je tiež schopný vysokorýchlostného záznamu v rozlíšení Full HD pri snímkovaní 240p a vytvára až 10-násobné spomalené zábery rýchleho pohybu.

・Okrem stabilizácie IBIS v X-S10 má fotoaparát aj digitálnu stabilizáciu obrazu (DIS), ktorá účinne kompenzuje akékoľvek chvenie fotoaparátu, aj keď s ním chodíte. Aktivácia vylepšenia režimu IS poskytuje ešte lepšiu stabilizáciu a takmer eliminuje chvenie fotoaparátu.

・Vďaka špeciálnemu tlačidlu na nahrávanie videa na svojej hornej strane umožňuje X-S10 používateľom spustiť nahrávanie aj pri vytváraní statických obrázkov. Nastavenia expozície a zaostrenia sa automaticky zaznamenávajú v režime AUTO*.

* Režim AF sa prepne na nepretržité AF.

Názvy výrobkov, farebné varianty, dátum uvedenia a ceny

ProduktFarbaDostupnosťDoporučená  cena
FUJIFILM X-S10 

 

 

čierna

 

 

 

 

koniec novembra 2020

999 €
set FUJIFILM X-S10 +

FUJINON XC15-45mm

1 099 €
Set FUJIFILM X-S10 +

FUJINON XF18-55mm

1 399 €
Set FUJIFILM X-S10 +

FUJINON XF16-80mm

1 499 €

 

Značky: