Doplnené 26. 10.: Aktualizácia na Android 8.0 by mala byť už dostupná aj pre Xperie XZ Premium, ktoré boli kúpené u operátora Slovak Telekom.

Pôvodný článok 23. 10.: Funkcionalitou sa tak vyrovná telefónom Xperia XZ1 a XZ1 Compact.

Sony Xperia XZ Premium je telefón, ktorý spoločnosť Sony postavil na nohy. Minimálne z toho hľadiska, ako naň reagovali kritici aj používatelia. Sony počas výstavy IFA v Berlíne oznámilo, že sú s predajmi tohto modelu spokojní.

Xperia XZ Premium začala v týchto dňoch dostávať aktualizáciu na operačný systém Android 8.0 Oreo. Aktualizáciu už dostalo viacero používateľov, ktorí to potvrdili aj v diskusiách na Xperia Blogu. Dostupnosť firmvéru potvrdzuje aj stránka XperiCheck.com, ktorá obsahuje zoznam dostupných firmvérov pre jednotlivé Xperia zariadenia.

Podľa XperiCheck.com už dostali aktualizáciu niektoré Dual SIM verzie telefónu a taktiež aj Single SIM verzia s firmvérom pre komerčné a testovacie účely. Naša redakčná Xperia XZ Premium spadá do regiónu CE1 a pre tento model zatiaľ aktualizácia nie je dostupná. Očakávame však, že bude sprístupnená v priebehu najbližších týždňov.

Aktualizácia na operačný systém Android 8.0 pre Xperiu XZ Premium obsahuje funkcie, ktoré priniesli na trh modely XZ1 a XZ1 Compact. Konkrétne ide o novú funkciu 3D skener, pomocou ktorého môžete skenovať tváre či objekty v 3D. Tiež pribudnú softvérové vylepšenia fotoaparátu a potenciálne by sa mala predĺžiť aj výdrž batérie – vďaka optimalizácii systému Android 8.0 a novým možnostiam, ako znížiť spotrebu aplikácií na pozadí.

Novinkám aktualizácie na Android 8.0 s označením 47.1.A.3.254 sa budeme podrobnejšie venovať v samostatnom článku, keď bude aktualizácia dostupná aj pre európske Xperie XZ Premium.

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony Xperia XZ Premium: Prémiový telefón, v každom smere

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit