Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-LINK, popredný svetový dodávateľ bezdrôtových sieťových produktov pre domácnosti a malé firmy, prichádza na slovenský trh s dvojpásmovým stropným prístupovým bodom TP-LINK EAP220. Novinka sa vyznačuje gigabitovým pripojením do miestnej siete a rýchlosťou bezdrôtového spojenia až 600 Mbit/s. Je určená pre náročné prostredia, medzi ktoré patria napríklad podniky, hotely, školy, nákupné centrá a ďalšie rozsiahle priestory s veľkým počtom používateľov.

TPLINK_EPA220_4_nowatVyznačuje sa jednoduchosťou inštalácie a obsluhy a tiež robustným zabezpečením na priemyselnej úrovni. Technológia napájania cez ethernetovú sieť (PoE) umožňuje umiestniť zariadenie do vzdialenosti až 100 m od routeru alebo switchu bez nutnosti inštalácie zdroja napájania. Konfiguráciu a správu zaisťuje centralizovaný riadiaci softvér s vizualizáciou prevádzky.

Nenápadné vyhotovenie pre každý interiér

Prístupový bod EAP220 pripomína svojím dizajnom stropné svietidlo a možno ho jednoducho upevniť  na akýkoľvek stropný či nástenný povrch. Inštaláciu zjednodušuje aj technológia napájania cez ethernetovú sieť (štandard IEEE 802.3af), kde stačí priviesť k zariadeniu jediný kábel.

Jednoduchá správa ľubovoľne rozsiahlych Wi-Fi sietí

Na správu prístupových bodov TP-LINK EAP220 slúži centrálny riadiaci softvér EAP Controller, ktorý umožňuje pohodlnú konfiguráciu, ovládanie a aktualizáciu až stoviek zariadení súčasne, a to z akéhokoľvek počítača pripojeného v sieti. Obsahuje komplet administrátorských nástrojov a funkcií, okrem iného centralizovanú konfiguráciu, monitorovanie stavu siete a prevádzky v reálnom čase vrátane grafickej analýzy, vizualizáciu priestoru s rozmiestnením prístupových bodov a dávkovú inštaláciu aktualizácií firmvéru.

Dôraz na bezpečnosť

Prístupový bod TP-LINK EAP220 je vybavený robustným zabezpečením vrátane šifrovania WPA/WPA2 a protokolu 802.1X s bezpečnou autentizáciou pomocou servera Radius. Riziku narušenia integrity siete pomáhajú predchádzať aj funkcie Multi-SSID na vytvorenie až 16 oddelených sietí pre rôznych používateľov, filtrovanie podľa MAC adries a detekcia cudzích prístupových bodov. Samotný prístupový bod môže byť zabezpečený zámkom Kensington.

Používatelia sa môžu prihlasovať pomocou tzv. kaptívneho portálu, ktorý vyžaduje, aby hosť vykonal určité úkony, napríklad zadal používateľské meno a heslo alebo odsúhlasil podmienky použitia služieb, skôr než je mu povolený prístup do siete.

 

Najdôležitejšie vlastnosti

  • Riadiaci softvér umožňuje jednoduchú správu stoviek prístupových bodov z jedného miesta.
  • Podpora technológie PoE (802.3af) na nenáročnú inštaláciu.
  • Vyhotovenie vhodné na jednoduchú montáž na strop alebo na stenu.
  • Kaptívny portál poskytuje pohodlný spôsob overovania hosťov v sieti.
  • Možnosť vytvorenia viacerých sietí pre rôznych používateľov pomocou funkcie Multi-SSID.
  • Zabezpečenie šifrovaním na priemyselnej úrovni a bezpečné overovanie pomocou servera Radius.
  • Gigabitové pripojenie k miestnej sieti pre aplikácie náročné na kapacitu prenosu.
  • Vizualizácia priestoru s rozmiestnením AP na jednoduchšiu správu.
  • Dávková aktualizácia firmvéru na efektívnejšiu správu.
Hardvérové vlastnosti
Rozhrania1 x gigabitový ethernetový port RJ-45 (s podporou PoE štandardu IEEE 802.3af), konzolový port
Tlačidláreset, hlavný vypínač
Rozmery (š x h x v)180 x 180 x 47,5 mm
Typ antény4 x interná všesmerová 4 dBi
Príkon9,6 W
NapájaniePoE alebo externý zdroj 12 V DC/1,5 A
Uchyteniena strope alebo stene (dodávané s montážnou zostavou)
Fyzické zabezpečenieotvor na zámok Kensington
Funkcia „strážny pes“áno

Značky: