Zmenil sa najmä počet zariadení, na ktorých môžete súbežne používať službu.

Známa streamovacia video služba testuje vo vybraných krajinách nový variant s názvom Ultra. Ten ponúka Ultra HD rozlíšenie, podporu HDR, možnosť sledovania až na 4 zariadeniach súbežne a HD zvuk. Práve zvuk vo vysokej kvalite je tým, čo odlišuje nový balíček Ultra od verzie Premium, ktorá bola až donedávna najdrahším variantom Netflixu.

Balíček Ultra je dostupný aj na Slovensku, stačí si vytvoriť nové konto alebo zmeniť vaše aktuálne predplatné. Netflix si zaň účtuje 14,99 eur mesačne.

Sledovanie filmov či seriálov s HD zvukom určite ocení množstvo náročných používateľov. Negatívnym dopadom nového balíčka Ultra je však to, že Netflix orezal zvyšné varianty služby. Balíček Premium za 11,99 eur síce stále ponúka 4K rozlíšenie s podporou HDR, avšak najnovšie umožňuje sledovať službu iba na 2 zariadeniach súbežne. Doteraz to boli 4 zariadenia a rovnaký limit sa týka aj počtu zariadení, do ktorých si môžete stiahnuť offline obsah.

Ešte horšie je to v prípade balíčka Standard, ktorý je na Slovensku pravdepodobne najobľúbenejší. Tento balíček ponúka HD kvalitu obrazu a donedávna umožňoval sledovať službu na 2 zariadeniach, resp. mať offline obsah v 2 telefónoch či tabletoch. Po novom je možné používať balíček Standard iba na 1 zariadení súbežne a mať iba 1 offline zariadenie.

Netflix sa k celej situácii vyjadril, že neustále testuje nové veci a snaží sa lepšie pochopiť, ako si zákazníci cenia jeho službu. Je teda možné, že sa aktuálna testovacia ponuka jednotlivých balíčkov s novým variantom Ultra ešte v budúcnosti zmení. Faktom je, že v niektorých iných krajinách nedošlo k zníženiu počtu súbežných zariadení, ale napr. k odstráneniu HDR, ktoré je v danej krajine dostupné iba v rámci balíčka Ultra.

Aktuálna ponuka Netflixu na Slovensku aj s novým balíčkom Ultra

Zdroj: Netflix, tuttoandroid

Prečítajte si aj:

Ako vymeniť slovenský Netflix za britský, ktorý ponúka oveľa viac obsahu (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit