Operátor O2 Slovakia sa rozhodol pre polnočný predaj telefónu iPhone XS a XS Max. Jednak mali dobré dodávky od Apple a tak sa im podarilo mať vo vybraných predajniach dostatok telefónov, ale zároveň ohlásili aj novú métu – O2 už má 2 milióny zákazníkov. Pozrite si video zo spustenia predaja.

Tento počet naplnili v O2 Slovakia v prvej polovici septembra a dvojmiliónty zákazník prišiel do O2 spolu so Zlatým O2 Paušálom. Podľa generálneho riaditeľa O2 Slovakia, Petra Gažíka, bol najrevolučnejším prvkom v 11-ročnej histórii tohto operátora program O2 Fér.

Najčastejším zákazníkom O2 je zákazník, ktorý má krstné meno Peter (57 205 ľudí) a býva v Bratislave. Najnavštevovanejšia predajňa je však v Košiciach (Aupark), cez mobil si typický zákazník platí aj lístky na MHD a má telefón značky Huawei. Najobľúbenejším telefónom je Huawei P20 lite, nasleduje Samsung J5 a Honor  9 Lite. Najviac dát minú zákazníci na YouTube, ktorý predstavuje až 23 % celkovej dátovej prevádzky tohto operátora.

V prípade najnovšieho iPhone bol hlavný záujem o verziu XS Max s kapacitou 256 GB. Ľudia platili najčastejšie v hotovosti a k telefónu žiadali aj ochranný obal. Veľmi bol žiadaný model v zlatej farbe.

Polnočný predaj skončil o 2 hodine ráno a väčšina zákazníkov v bratislavskom Auparku dostalo presne to, čo si priala. Okrem Bratislavy bol polnočný predaj spustený aj v Košiciach, Banskej Bystrici a v Žiline.

Ďalšie informácie o polnočnom predaji iPhone a jeho ceny u operátora O2

Viac o dostupnosti u iných operátorov

iPhone XS, XS Max a XR: Takáto bude dostupnosť u operátorov (doplnené)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.