Ďalšia generácia by mohla priniesť zaujímavé rozšírenia.

Sony takmer pred mesiacom aktualizovalo patent pre populárnu konzolu PlayStation a vylepšila svoj ovládač o novú dotykovú plochu a senzory. To by mohlo naznačovať ďalšie smerovanie dizajnu a používania ovládača DualShock.

Patent znázorňuje zmeny na rovnakom mieste, ako sa na súčasnom ovládači DualShock 4 nachádza dotyková plocha. Zaujímavým je aj dotykové rozšírenie o plochu, ktorá sa po uvoľnení miesta pre nové senzory z vrchnej časti, presunula na bočnú hranu, medzi dva joysticky. Toto ovládanie bude oproti aktuálnemu, oveľa praktickejšie. Podrobné náhľady sú dostupné v patentovom dokumente, na odkaze nižšie.

patentovom dokumente je niekoľko položiek, ktoré jasne ukazujú známy dizajn ovládača DualShock 4, ako aj jeho rôzne vlastnosti, ktoré priamo vylučujú možnosť, že by mohlo ísť o vylepšenia pre PS Vita.

Hoci patent znie pomerne sľubne, tak sa zdá, že nové informácie iba odkazujú na existujúci dizajn ovládača DualShock 4 s novou dotykovou plochou a senzormi, čo by aj mohlo naznačovať, že špekulácie o možnom použití dotykovej obrazovky by v konečnom dôsledku mohli odkazovať iba na jedno nové tlačidlo (príp. aj senzory) a nie celú obrazovku, ako niektoré zdroje uvádzajú.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Poznáme zoznam všetkých hier, ktoré ponúkne konzola PlayStation Classic

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.