V košickom obchodnom dome to každý november na jeden víkend ožije a celé obchodné centrum Optima dýcha najnovšími technológiami. Aj tento rok sa tam 9. a 10. 11. 2018 konala unikátna IT SHOW, pod taktovkou spoločnosti Datacomp.

Košičania tak majú každý rok jedinečnú možnosť zažiť najnovšie technológie na dotyk. Inak tomu nebolo ani tento rok a my z TOUCHITu sme pri tom samozrejme nemohli chýbať.

Na výstave bolo množstvo vystavovateľov prestížnych značiek notebookov, smartfónov, tlačiarní a iných technologických noviniek. Veľkým lákadlom tejto výstavy je, že je zároveň aj predajnou a počas dvoch dní si návštevníci môžu špičkové produkty kúpiť za nevídané ceny.

Okrem výstavných stánkov je celá IT SHOW naozaj show v pravom zmysle slova. Na hlavnom pódiu sa neustále diali súťaže o hodnotné produkty a fanúšikovia počítačových hier si naplno mohli vychutnať nadupanú gamingovú zónu. Tento ročník bol bohatý aj na youtuberov. Nechýbal Asimister, kRAViCkA či stremaer Žolík.

Pochopiteľne na akcii nechýbal ani náš šefredaktor Ondrej Macko, ktorý nielen časť celej akcie moderoval, ale mal aj odbornú prednášku na tému IT trendov. Priamo pred očami návštevníkov predviedol crash test odolného telefónu.

Z firiem sa tu prezentovali napr. ESET – ten poukázal na novú verziu svojho internetového ochrancu, ktorý si poradí napr. so susedom, ktorému sa podarilo napojiť na vašu Wi-Fi sieť. Microsoft prezentoval napr. počítače Surface ale aj kancelársky balík Office a rôzne hry. Z hardvérových výrobcov to bolo Lenovo s hernými notebookmi ale aj zariadeniami pre domácnosť a tiež ASUS a Dell. Prím aj v tomto prípade tvorili herné notebooky. Epson ukazoval atramentové tlačiarne a HP ukazovalo ako ľahko sa dajú na ich počítačoch prezentovať okuliare pre virtuálnu realitu HTC Vive. So svojimi sieťovými zariadeniami tu bol aj TP-Link. Z hľadiska priameho predaja bol najviac navštevovaný stánok spoločnosti Datacom. Muži v modrom tu dokázali poradiť s výberom vhodného počítača alebo smartfónu. Roman z našej redakcie sa venoval v gamerskej zóne a prezentoval okuliare pre rozšírenú realitu.

Pozrite si malú foto ochutnávku toho, čo všetko ste na IT SHOW v Košiciach mohli zažiť. Tešíme sa na IT SHOW opäť o rok.