Stratus Duo je herný gamepad, ktorý je určený pre mobilné zariadenia so systémom Android a pre počítače so systémom Windows.

Spárovanie so smartfónom či tabletom zabezpečuje Bluetooth, pripojenie k počítaču umožňuje priložený miniatúrny USB adaptér. Gamepad v takomto prípade komunikuje cez 2,4 GHz pásmo.

Stratus Duo ponúka špičkovú kvalitu spracovania. To je cítiť hneď na prvý dotyk, gamepad pôsobí rovnakým prémiovým dojmom ako ovládače ku konzolám Xbox One a PlayStation 4 – a možno pôsobí aj o niečo luxusnejšie. Chválime aj pocit pri stláčaní akčných tlačidiel a veľké bočné tlačidlá. Výborne sa používajú aj analógové páčky.

Z hľadiska kvality spracovania nemožno Stratusu Duo nič vytknúť. Ponúka výborný pocit pri hraní a natívne podporuje funkciu Steam Big Picture. Niekomu však bude chýbať vibračná spätná väzba, ktorú vo výbave gamepadu nenájdete. A takisto si budete musieť dať pozor na USB adaptér, aby ste ho nestratili. Do ovládača sa nedá schovať. Výrobca asi predpokladá, že ho vložíte do počítača či notebooku a už ho nevytiahnete.

V prípade hrania na zariadeniach so systémom Android treba myslieť na nie vždy optimálnu podporu ovládačov zo strany vývojárov. To však nie je nedostatok tohto ovládača, ale všetkých gamepadov, ktoré fungujú aj s Androidom. Stratus Duo neobsahuje v základnom balení držiak na telefón, ten sa predáva samostatne.

Bez ohľadu na tieto drobné nedostatky, Stratus Duo je skvelá voľba, ak hľadáte gamepad k počítaču a/alebo k Android zariadeniu. Kvalita jeho spracovania je skutočne ukážková.

Cena: 69,99 €

Zapožičal: SteelSeries

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit