Ocenené boli v dvoch kategóriách.

Porota medzinárodnej asociácie EISA (Expert Imaging a Sound Association) už tretí rok v rade ocenila televízory Philips. Tento rok cenu získali opäť dva modely. EISA Awards udeľuje ocenenia produktom s najlepším obrazom a zvukom už viac ako 35 rokov. Asociácia predstavuje spoluprácu technologických expertov z 55 odborných časopisov z 29 krajín sveta, ktorí sú špičkami vo svojom obore.

Víťazné modely pre roky 2019 – 2020 EISA oficiálne predstavila počas najväčšieho veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA, ktorý sa konal v dňoch 6. – 10. septembra 2019 v Berlíne. 

Víťazné televízory Philips OLED a OLED+

Televízory Philips využívajú patentovanú technológie spracovania obrazu P5, ktorú spoločnosť neustále vyvíja a vylepšuje. Tretia generácia procesora sa nachádza aj v modeli 55OLED804, ktorý získal ocenenie v kategórii Best Buy OLED TV. Televízor bude dostupný v uhlopriečkach 55 a 65-palcov.

Partnerstvo s poprednými svetovými audio špecialistami zo spoločnosti Bowers & Wilkins, ktorí sa podieľali na vývoji modelu 65OLED+984, prinieslo pre Philips TV už druhý rok víťazstvo v kategórii Home Theatre TV roka. Odborná porota ocenila kombináciu špičkovej kvality obrazu a zvuku.

OLED+ je vlajkovým radom televízorov Philips TV vďaka vysokej kvalite obrazu, ktorú zaisťuje procesor tretej generácie P5 a zvuk z integrovaných systémov od spoločnosti Bowers & Wilkins. Model 65OLED+984 ocenený ako Home Theatre TV ročníka 2019 – 2020 mal oficiálnu premiéru 5. septembra počas berlínskeho veľtrhu IFA.

O televízore OLED 804 porotcovia EISA vyhlásili

Spolu s modelom 55OLED804 Philips TV prináša na trh profesionálne obraz a vkusný dizajn za dostupnú cenu. Jeho jadro je postavené na technológii procesora P5 v novom dizajne s dvoma čipmi. Model s uhlopriečkou 55-palcov má vynikajúci výkon a ponúka vylepšené detaily tieňov a lepšiu prácu s farbami.“

Model 55OLED804 sa môže pochváliť OLED technológiou, operačným systémom Android TV a rozlíšením 4K UHD. Vďaka vysokému rozlíšeniu je každá scéna pôsobivo realistická. Jednotlivé pixely je možné stlmiť alebo vypnúť, vďaka čomu je možné získať hlbšiu čiernu, živé farby a vysoký kontrast.

Pre dosiahnutie dokonalého filmového zážitku sa využíva 3-stranná funkcia osvetlenia Ambilight, ktorá diváka doslova vtiahne do deja farbami, ktoré odrážajú dianie z obrazovky priamo na steny a do miestnosti v reálnom čase. Obrazovka s podporou HDR10+ zabezpečí živý a dynamický zážitok zo sledovania.

O televízore OLED+984 porotcovia EISA vyhlásili

Televízor OLED s uhlopriečkou 65-palcov od spoločnosti Philips prináša jedinečný filmový zážitok. Kľúčový je tu zvukový systém, ktorý navrhol Bowers & Wilkins. Využíva technológiu vytvorenú špeciálne pre túto TV v kombinácii s reproduktormi, ktoré umožňujú vytvárať dynamický zvuk v plnom rozsahu. Televízor navyše podporuje formát zvuku Dolby Atmos, ktorý je typický pre zvuk v kinosále.

Philips OLED+984

Model Philips OLED+984 dostal do svojej výbavy okrem kvalitného obrazu aj rovnako kvalitný zvuk od Bowers & Wilkins, 4-strannú funkcia osvetlenia Ambilight, ktorá využíva inteligentné LED diódy lemujúce všetky štyri hrany televízora a vrhajú na stenu farby v reálnom čase. Pre živý a dynamický obraz a zvuk je televízor vybavený aj podporou HDR10+, Dolby Vision a Dolby Atmos. Televízor využíva platformu Android TV s prístupom do Obchodu Play spolu s hlasový ovládaním pomocou umelej inteligencie.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.