OneDrive bude mať redukované možnosti úložného priestoru. Predchádza sa zneužívaniu.

OneDrive bol v neobmedzenej verzii dátového úložiska pre používateľov Office 365 (aspoň pre niektoré regióny, nám stále svieti obmedzenie na 1 TB), no v niektorých prípadoch presiahla kapacita na používateľa 75 TB alebo 14 000-násobok priemeru. Používatelia využívali svoje miesto na extrémne veľké zálohy celých PC alebo umiestnenie nahrávok videa. Namiesto poskytovania obrovského priestoru sa chce Microsoft sústrediť na rýchlosť a dostupnosť služby pre všetkých používateľov.

OneDrive-for-Business-Windows-Store

Zmeny sú nasledovné:

  1. Zrušenie neobmedzených dát pre Office 365 Home, Personal a školské licencie. Ti budú mať odteraz 1 TB priestoru. Pre niektorých používateľov sa teda nič nemení.
  2. Platené 100 a 200 GB dátové tarify budú nahradené za 50 GB tarifu s cenou 2 USD / mes. Zmena sa udeje na začiatku roka 2016
  3. Bezplatný limit z 15 GB bude postupne klesať na 5 GB. Ukončený bude aj bonus 15 GB za upload obrázkov z mobilných zariadení. Zmeny takisto začiatok roka 2016

Microsoft nechce poškodiť svojich zákazníkov a ak ste do cloudu uložili viac ako 1 TB, budete na to upozornení a priestoru môcť využívať ešte 12 mesiacov.

Zdroj: The OneDrive Blog

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.