Garantujeme vám, že takto ste nás ešte nevideli. Čo máme radi a čoho by sme sa ešte chceli dožiť? Aj to sa dozviete v našom špeciálnom videu, ktoré je trošku z iného súdka. Presvedčte sa sami.

Pozri video na YouTube

Toto sme my v našom redakčnom sídle. Voda v bazéne v pohode, vonkajšia teplota vzduchu taká, že sa nám scvrklo všetko, čo sa scvrknúť mohlo. Toto video sme točili na  Samsung Galaxy Note20 Ultra a zvuk sme zaznamenávali na diaľku cez slúchadlá Samsung Galaxy Buds ako budete počuť, je fakt kvalitný. Aj takto sa dá vynájsť, keď chcete točiť video na diaľku.

Prečo točiť video na diaľku

V týchto časoch je nevyhnutné zmeniť niektoré zaužívané spôsoby práce. Dotklo sa to aj nás technologických novinárov a napríklad bežné video rozhovory sa tiež stali výzvou. Je lepšie pre obe strany, ak je respondent vzdialený aspoň na dva metre a ideálny je na to bezdrôtový mikrofón.

My sme si vyskúšali najjednoduchšie riešenie  po príchode série Galaxy Note20 a využili sme režim Profesionálne video a ako mikrofón sme použili bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds Live. Ako uvidíte vo videu, vzdialenosť na zaznamenanie zvuku je na dosah Bluetooth, tzn. že sa môžete od smartfónu vzdialiť pokojne aj 10 metrov a odpovede budú vďaka slúchadlám Galaxy Buds Live zachytené kvalitne. Zvuk je na naše prekvapenie tiež celkom dobrý a vzhľadom na ich umiestnenie v uchu odolávajú aj záchvevom vetra.

Slúchadlá Galaxy Buds Live

Slúchadlá Galaxy Buds Live

Špeciálne podmienky

Len pripomeňme, že v rámci redakcie sa aj v čase koronavírusu správame zodpovedne a dodržiavame rôzne bezpečnostné opatrenia.  Natáčanie tohto redakčného videa vyžadovalo špeciálne podmienky a tak sme sa vydali do nášho letného sídla a vykúpali sa poriadne v bazéne. Zvuk sme natáčali na slúchadlá Samsung Galaxy Buds Live. Tie by sa nemali potápať do vody, preto sme pri bazénových scénach dávali pozor. Je výhodou, že slúchadlá naozaj pevne držia v ušiach a nestalo sa nám, že by vypadli. Dôvodom je ich „fazuľkový“ tvar. Aby vám dobre padli, môžete si ich prispôsobiť dvoma veľkosťami krídeliek pre rôzne typy uší a ich nasadzovanie do uší je jednoduché.

Nahraný zvuk sme neskôr kontrolovali práve cez slúchadlá a tu je opäť výhodou, že vďaka trom mikrofónom dokážu dobre odrušiť vonkajšie prostredie. Slúchadlá Buds Live sa dajú použiť aj v súvislosti s inými telefónmi a tiež so svetom iOS, ale ich použitie v podobe bezdrôtového mikrofónu je možné len na novších telefónoch radu Galaxy Note a S (po ich aktualizácii).

Slúchadlá Galaxy Buds Live

Slúchadlá Galaxy Buds Live

Plne nabitá batéria v slúchadlách vydrží na 6 hodín, spolu s nabíjacím puzdrom je to rozšírenie o ďalších 15 hodín. Už 5 minút nabíjania slúchadiel prinesie 60 minút ich prevádzky. S batériou sme nemali počas celodenného nahrávania videa problém. Ich ovládanie je jednoduché pomocou dotyku prsta.

Slúchadlá Galaxy Buds Live stoja 189 eur a sú k dispozícii v čiernej, bielej a bronzovej farbe.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.