Na akcii next@acer predstavil Acer nové a aktualizované produkty radu ConceptD PC.

Ide o značku prémiových počítačov určených pre profesionálnych tvorcov obsahu. Nový ConceptD 300 je výkonný stolný počítač určený napr. CAD projekty a náročné 3D modelovanie, renderovanie a animáciu. Notebooky ConceptD 7 a ConceptD 7 Pro sú teraz vybavené procesormi Intel Core 10. generácie a novou technológiou chladenia Acer Vortex Flow.
Počítače Acer ConceptD teraz prichádzajú na trh s novým dizajnom, s displejmi s extrémne presnými farbami a tichým chodom. Sú optimalizované pre grafických dizajnérov, filmárov, inžinierov, architektov, vývojárov a ďalší tvorcov.

ConceptD 300 – malý, a pritom výkonný

Stolné počítače ConceptD prichádzajú v nadčasovom dizajne v čisto bielej farbe a je možné ich skombinovať s monitorom v rovnakom dizajne. Najnovší prírastok model ConceptD 300 je elegantný, má vežovitú skriňu strednej veľkosti s objemom 18 litrov, ktorá je dostatočne malá na to, aby ju bolo možné nenápadne umiestniť na stôl.

Acer ConceptD 300

Acer ConceptD 300

Pútavý dizajn tohto počítača zahŕňa bielu povrchovú úpravu, elegantnú hornú časť s dreveným panelom a čierny predný panel. Do modernej vizáže tohto počítača bolo začlenených niekoľko funkčných prvkov: veľký predný prívod vzduchu s trojuholníkovým vzorom poskytuje spolu s bočným vetraním optimalizované chladenie a udržiava hladinu hluku na menej ako 40 dBA, čo zodpovedá hluku v knižnici.

Je vybavený procesorom Intel Core i7 10. generácie, grafikou NVIDIA GeForce RTX 3070 a 64 GB pamäte DDR4 SDRAM 2666 MHz, čo mu poskytuje veľa výkonu na rýchlu úpravu videa, projekty vyžadujúce CAD aplikácie či 3D modelovanie a ďalšie činnosti. V kombinácii s až 4 TB HDD a až 1 TB rýchlym PCIe M.2 SSD úložiskom je ConceptD 300 ideálny pre architektov, 3D umelcov a videoeditorov.

Predný panel má tiež ergonomicky tvarované vstupné/výstupné porty pre ľahký prístup. Celý rad portov ponúka pripojenie s väčším množstvom portov USB 3.2, integrovanou čítačkou kariet SD a portom USB-C pre podporu viacerých monitorov a rýchle prenosy dát do 10 Gb/s.

Notebooky ConceptD 7 a ConceptD 7 Pro: výkonnejšie a chladnejšie ako kedykoľvek predtým

Notebooky ConceptD 7 poskytujú vysoký výkon a mobilitu potrebnú pre kreatívcov, ktorí často pracujú mimo svojej kancelárie či štúdio a potrebujú tvoriť a upravovať prácu na cestách. Vysoký výkon a presnosť farieb na obrazovke sú pre nich zásadné. Ich biele vyhotovenie bude vyzerať vždy čisté vďaka špeciálnej keramickej ochrannej vrstve. Nehrozí tu nepríjemné zožltnutie.

Acer ConceptD 7

Acer ConceptD 7

Oba inovované notebooky ConceptD 7 poskytujú výkon stolného počítača, a to vďaka procesorom Intel Core 10. generácie, Intel Wi-Fi 6 (Gig +) pripojeniu, technológii Thunderbolt 3 a 4K IPS displeju. Rýchle a spoľahlivé bezdrôtové pripojenie je až 3× rýchlejšie ako štandardná 802.11ac 2×2 80 MHz (867 Mb/s). Vďaka tomu poskytuje nižšiu latenciu, čo je rozhodujúci faktor na streamovanie alebo videokonferencie.

ConceptD 7 Pro je osadený výkonnou grafikou NVIDIA Quadro RTX 5000. Vďaka tomu poskytuje všetko potrebné na prácu pri tvorbe obsahu vo viacerých aplikáciách súčasne. ConceptD 7 je osadený grafikami NVIDIA GeForce RTX, ktoré sú vhodné na vytváranie videí či filmov, tvorbu 3D obsahu v reálnom čase alebo živé streamovanie hier na Twitch.

Charakteristickým rysom notebookov ConceptD 7 je 15,6 „UHD (3840 × 2160 px), 4K IPS displej s PANTONE overením, ktorý má široký farebný gamut pokrývajúci 100% farebného priestoru Adobe RGB a farebnou odchýlkou ​​Delta E <2 pre mimoriadne vysokú presnosť farieb.

Acer ConceptD 7 Pro

Acer ConceptD 7 Pro

Oba notebooky majú nové riešenie chladenia na mieru. Tri účinné ventilátory a najnovšie technológie chladenia Acer spoločne vytvárajú aerodynamický systém „Vortex Flow“, ktorý znižuje hladinu hluku na menej ako 40 dBA a zaisťuje, že všetky súčasti vnútri zariadenia zostanú chladné aj pri veľkom zaťažení.

Aktualizované porty USB 3.2 Gen 2 umožňujú ešte rýchlejšie prepojenia (až 10 Gb/s) napr. s fotoaparátmi či externými diskami, zatiaľ čo Thunderbolt 3 poskytuje rýchlejší presun súborov a prenosové rýchlosti až 40 Gb/s. DisplayPort cez USB-C umožňuje rýchle pripojenie viacerých monitorov. Vylepšený bol tiež Touchpad a to sklom CORNING Gorilla Glass. A nechýba ani technológia DTS X: Ultra Audio poskytujúce vynikajúcu kvalitu zvuku.

ConceptD 300 bude na trhu v novembri za cenu od 1 299 €. ConceptD 7 Pro je už na trhu za cenu od 3 699 €, ConceptD 7 sa predáva za cenu od 2 899 €.

Acer sa spája s Porsche Design a prináša nový notebook

Acer a Porche Design spájajú sily, na svete je exkluzívny notebook, Čo to bude stáť?

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.