Nový vlajkový model spoznáme v priebehu tohto roka.

Spoločnosť tiež informovala, že súčasťou nového smartfónu bude čipová sada Dimensity 1200. Nie je pritom jasné, či sú herný telefón a telefón s čipsetom Dimensity 1200 rovnaké zariadenia. Značka Redmi sa na trhu presadila predovšetkým s lacnejšími zariadeniami, pričom začala ponúkať aj cenovo dostupné „vlajkové lode„. Najnovšie to vyzerá tak, že spoločnosť vstúpi aj do celkom nového segmentu.

Generálny riaditeľ Redmi Lu Weibing v príspevku na Weibo prezradil, že značka uvedie tento rok svoj „prvý vlajkový herný telefón“ za „cenu, ktorú nemožno odmietnuť“. Výkonný riaditeľ ďalej poznamenal, že novo oznámený čipset MediaTek Dimensity 1200 bude mať v Redmi telefóne „svetovú premiéru“.

Nie je zatiaľ jasné, či telefón s technológiou od MediaTek a spomínaný prvý herný Redmi telefón sú rovnaké zariadenia. Podľa parametrov nového čipsetu od MediaTeku je to celkom reálne. V každom prípade by každý poriadny herný telefón mal poskytovať vysokú úroveň stabilného výkonu, softvérové ​​vylepšenia zamerané na hry a fyzické ovládače

Spoločnosti Redmi odmietla komentovať, či herné zariadenie bude vybavené práve novým čipsetom Dimensity 1200.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Snapdragon 870 oficiálne: Druhýkrát vylepšený Snapdragon 865

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.