Huawei čoskoro predstaví novú vlajkovú loď. Predávať by sa mala aj na Slovensku.

Rodina skladateľných telefónov sa čoskoro rozrastie o nový prídavok. Huawei totiž pripravuje predstavenie smartfónu P50 Pocket. Ide o skladateľnú verziu vlajkovej lode, ktorá bude oficiálne predstavená 23. decembra pre čínsky trh. Podľa dostupných informácií sa v blízkej budúcnosti dostane aj do Európy a predávať by sa mala takisto na Slovensku.

P50 Pocket nie je prvý skladateľný telefón od Huawei. Čínsky výrobca v minulosti uviedol modely Mate X a Mate Xs, ktoré využívali koncept „otvor telefón a sprav z neho malý tablet„. Huawei P50 Pocket bol až donedávna známy pod pracovným označením Mate V a využíva iný dizajn – smartfón sa zloží na polovicu, aby pri nosení zaberal menej miesta.

Huawei P50 PocketZdroj: Harper’s Bazaar
Huawei P50 Pocket

Chce zaujať dizajnom

Huawei P50 Pocket je teda priamou konkurenciou pre smartfóny radu Samsung Galaxy Z Flip a Motorola Razr. Názov P50 Pocket naznačuje, že pôjde o skladateľnú verziu vlajkovej lode P50, avšak v tomto smere si musíme počkať na finálne špecifikácie telefónu a to najmä z hľadiska fotografickej výbavy.

Ako bude skladateľný telefón od Huawei vyzerať, je známe už teraz. Čínsky Harper’s Bazaar zverejnil galériu fotiek, ktoré prezrádzajú všetko dôležité. Už na prvý pohľad je zrejmé, že Huawei sa snaží zaujať dizajnom zariadenia. Ten pôsobí luxusne a vo verzii telefónu, ktorú vidieť na fotkách, bude chcieť zaujať najmä ženy – podobne ako nedávno vydané slúchadlá FreeBuds Lipstick a hodinky Huawei Watch GT 3 v ženskej verzii.

Huawei P50 PocketZdroj: Harper’s Bazaar
Huawei P50 Pocket

S dvoma displejmi

Na fotkách možno vidieť dizajn, ktorý naozaj pripomína tradičnú verziu smartfónu Huawei P50 – fotoaparáty sa však v prípade skladateľného telefónu nachádzajú iba v jednom kruhom výreze. Druhý kruhový výrez funguje ako druhý miniatúrny displej.

Aj na základe toho usudzujeme, že zadné fotoaparáty v P50 Pocket budú iné ako v tradičnej P50-ke. Takisto sa špekuluje, že telefón ponúkne 6,5-palcový OLED displej, procesor Snapdragon 888 4G, 8 GB RAM a 128 GB úložisko. 4100 mAh batéria by mala podporovať 66 W nabíjanie.

Huawei P50 PocketZdroj: Harper’s Bazaar
Huawei P50 Pocket

Zdroj: ithome

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit