Nová generácia hodiniek Watch GT stavia na zaužívaných základoch a výraznejšie neprekvapí.

Huawei sa pochlapil a tento rok uviedol už druhé inteligentné hodinky. Po Huawei Watch 3 a 3 Pro, ktoré prišli na trh v lete, uzatvára rok 2021 novým modelom radu Watch GT s označením GT 3. Predpokladám, že pre niektorých používateľov bude táto situácia zbytočne mätúca, pretože „nové Huawei trojky“ sa pomerne výrazne odlišujú a treba dbať na to, či sa v názve nachádza magické spojenie „GT“ alebo nie.

Priznám sa, že Huawei Watch 3 (bez GT) ma v dobe uvedenia na trh výraznejšie nenadchli. Išlo síce o prvé plnohodnotne inteligentné hodinky so systémom HarmonyOS, avšak softvér hodiniek nebol v dobe ich uvedenia na trh pripravený na 100 %. Mal som skôr pocit, že ide o beta verziu a tento pocit mi potvrdzujú pravidelné aktualizácie hodiniek – Huawei každý mesiac opravuje a vylepšuje vlastnosti a funkcie a na viacero z týchto vecí som poukázal aj ja v mojej recenzii.

V prípade Huawei Watch GT 3 je situácia iná. Tieto hodinky síce takisto využívajú operačný systém HarmonyOS, avšak treba rozlišovať medzi jeho funkciami. GT 3 totiž ponúkajú iba základné inteligentné funkcie a HarmonyOS je v tomto prípade použitý v odľahčenej verzii. Vysvetľujte to však ľuďom, ktorí nemajú detailný prehľad o hodinkách od Huawei a reagujú iba na číslovku v názve a na názov operačného systému, že.

Snáď im, ale aj vám, pomôže moja recenzia, aby ste mali vo veciach jasno.

Najkrajšie hodinky vo svojej cenovej kategórii

Recenziu začnem v pozitívnom duchu. Huawei Watch GT 3 majú veľké eso v rukáve – dizajn a spracovanie hodiniek. To je jedným slovom špičkové. Watch GT 3 pôsobia odolne, prémiovo a patria medzi najkrajšie hodinky na trhu. A trúfam si povedať, že vo svojej cenovej kategórii nemajú konkurenciu.

Hodinky sú dostupné vo viacerých modeloch, pričom ich cena je nasledovná:

  • 46 mm verzia so silikónovým čiernym remienkom – 269,90 eur
  • 46 mm verzia s koženým hnedým remienkom – 269,90 eur
  • 46 mm verzia s kovovým remienkom – 324,90 eur
  • 42 mm verzia s koženým bielym remienkom – 269,90 eur
  • 42 mm verzia s ružovo-zlatým remienkom – 304,90 eur

V redakcii som mal na test prémiové modely mužskej aj ženskej verzie. Na fotkách tak môžete vidieť 46 mm verziu s kovovým remienkom a 42 mm verziu s ružovo-zlatým kovovým remienkom. Huawei sa chváli najmä spracovaním ženskej verzie a o výrobných procesoch, ktoré použil na vytvorenie kovového remienku, dokáže písať ódy. Schválne si prečítajte túto tlačovú správu.

Faktom je, že všetky verzie hodiniek Huawei Watch GT 3 vyzerajú skvelo a práve dizajn bude veľkým lákadlom pre mnohých používateľov, ktorým až tak nezáleží na ostatných funkciách, avšak chceli by mať inteligentné hodinky s dobrou výdržou a prémiovým dizajnom. Ak do tejto skupiny patríte aj vy, potom nemusíte čítať ďalej a Huawei Watch GT 3 si pokojne zakúpte.

Pre úplnosť dodám, že hodinky majú konštrukciu z nehrdzavejúcej ocele. Ochranné sklo využíva technológiu od Huawei a na základe mojich dlhodobých skúseností z používania hodiniek Huawei Watch GT 1 aj GT 2 môžem povedať, že lepšie odolá drobným škrabancom ako mnohé konkurenčné hodinky.

Displej je typu AMOLED a v prípade 46 mm verzie má veľkosť 1,43 palca, resp. 1,32 palca v prípade 42 mm verzie. Jeho kvalita je špičková, patrí k tomu najlepšiemu, čo je aktuálne dostupné na trhu. Displej poteší vysokým maximálnym jasom a takisto aj pomerne tenkými rámikmi okolo displeja. Aj keď, na Apple Watch 7 sa z hľadiska hrúbky rámikov zatiaľ hodinky od Huawei nechytajú.

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Základné inteligentné funkcie

Huawei Watch GT 3 využívajú operačný systém HarmonyOS. V skutočnosti však ide o zlepšenú verziu systému LiteOS z predchádzajúcich generácií hodiniek Watch GT a teda o odľahčenú verziu HarmonyOS. Nečakajte všetky funkcie, ktoré majú vo výbave Huawei Watch 3, avšak skromnejšia výbava inteligentných funkcií sa prejavuje lepšou výdržou batérie. A mnohým používateľom budú základné funkcie bohato postačovať.

V praxi to znamená, že hodinky zrkadlia notifikácie z telefónu. S výnimkou SMS správ na tieto notifikácie nemôžete reagovať. V prípade SMS správ si už môžete pripraviť rýchle odpovede v aplikácii Huawei Zdravie a pomocou rýchlej odpovede môžete odmietnuť aj prichádzajúci telefonický hovor.

Obe veľkosti umožňujú telefonovanie cez Bluetooth z pripojeného telefónu, pričom priamo z hodiniek môžete aj zatelefonovať. Kvalita zabudovaného mikrofónu a reproduktora je na pomery inteligentných hodiniek veľmi dobrá. Huawei Watch GT 3 sú dostupné aj v slovenskej lokalizácii, čo je pozitívna správa, nakoľko Huawei Watch 3 stále slovenčinu nepodporujú.

Viaceré nedostatky predchádzajúcich generácií však pretrvávajú – Watch GT 3 nepodporujú zobrazenie mnohých smajlíkov a tak namiesto nich uvidíte v notifikácii na hodinkách iba znak *. A hoci pribudli rýchle odpovede, tie nie je možné používať v prípade komunikačných aplikácií tretích strán. Podporované sú iba rýchle odpovede na SMS správy.

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Bez bezkontaktných platieb

Hodinky ponúkajú tradičnú výbavu radu Watch GT. Vo výbave majú stopky, časovač, informácie o počasí, prezvonenie pripojeného telefónu, aby ste ho našli, ovládanie hudby z telefónu, ale aj úložisko na hudbu o veľkosti takmer 2 GB. Celkové úložisko hodiniek je na úrovni 4 GB. Hudobné služby nie sú podporované, do hodiniek si treba skopírovať mp3 súbory. Bezkontaktné platby či vernostné karty takisto nie sú podporované.

Novinkou hodiniek Watch GT 3 je nové zobrazenie aplikácií v hodinkách a takisto aj ovládanie pomocou otočnej korunky, s ktorým prišli hodinky Watch 3. Toto ovládanie nie je úplne premyslené, nakoľko nedokáže kompletne nahradiť dotykové ovládanie, avšak objektívne treba uznať, že zvyšuje pohodlie pri scrollovaní – presúvať sa medzi obrazovkami môžete aj pomocou korunky, nielen dotykovými gestami.

Huawei Watch GT 3 podporujú aj inštaláciu aplikácií tretích strán, avšak ponuka aplikácií je výraznejšie chudobnejšia v porovnaní s „plnohodnotnými“ Watch 3. Osobne som si nainštaloval iba jednu aplikáciu a to sú Petal Mapy – Watch GT 3 umožňujú zobrazovanie navigačných pokynov.

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Funkcie na monitorovanie zdravia a ich výhody/nevýhody

Watch GT 3 majú tradičnú ponuku funkcií na celodňové monitorovanie zdravia. Hodinky merajú tep, stres a SpO2 počas celého dňa. Tieto funkcie si môžete podľa potreby prispôsobiť, osobne som ich mal zapnuté v automatickom režime. K dispozícii je tiež analýza spánku a meranie teploty pokožky – takisto počas celého dňa.

Hodinky počítajú kroky, prejdenú vzdialenosť a vyhodnocujú spálené kalórie. V prípade niektorých športov umožňujú automatické spustenie aktivity, avšak túto funkciu som si vypol. Pre niekoho však môže byť prínosom, aby nezabudol spustiť monitorovanie aktivity.

V súvislosti s funkciami na monitorovanie zdravia dve pripomienky:

  1. Watch GT 3 majú v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami zlepšený optický senzor tepu, čo oceníte pri vyhodnocovaní pokojového tepu počas dňa a tiež aj počas cvičenia
  2. Nevidím pridanú hodnotu funkcií na monitorovanie stresu a analýzu spánku

Druhú pripomienku rozpíšem aj detailnejšie. V rámci testovania inteligentných hodiniek som vystriedal viacero zariadení rôznych značiek a z hľadiska analýzy stresu mi dávajú zmysel prakticky iba hodinky od Garminu. Tie merajú stres počas celého dňa (s výnimkou cvičenia), pričom mám k dispozícii informácie o vedomom aj nevedomom strese – teda aj o tom, ako moje telo reaguje na cvičenie, alkohol, či jedlo.

V prípade Huawei Watch GT 3 som mal na obrazovke s výsledkami merania stresu veľa hluchých miest. Neviem, čím je to spôsobené, avšak skresľuje to celkovú výpovednú hodnotu tejto funkcie. Na druhej strane, meranie stresu počas spánku funguje dobre a môže vám pomôcť lepšie pochopiť, ako niektoré faktory ovplyvňujú vašu regeneráciu počas spánku – pretože, čím nižší stres počas noci, tým lepšia regenerácia počas spánku.

A čo sa samotnej funkcie na analýzu spánku týka, v jej prípade mi chýba pokročilejšia analýza, ktorá by vám dala užitočnú spätnú väzbu. Huawei Watch GT 3 vám síce vyhodnotia ľahký, hlboký a REM spánok a na základe týchto premenných vám určia skóre spánku, avšak presnosť týchto hodnôt je diskutabilná a to aj v prípade drahších inteligentných hodiniek.

Viacerí konkurenti, ako je Garmin, Fitbit či prsteň Oura Ring, vyhodnocujú spánok aj na základe regenerácie a práve tento parameter ja osobne považujem za kľúčový z hľadiska analýzy spánku. Huawei Watch GT 3 ho neponúka, avšak pokiaľ budete s týmito hodinkami spávať, odporúčam, aby ste si ráno namiesto skóre spánku radšej skontrolovali stres počas noci.

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Užitočné funkcie pre bežcov

Oceňujem, že hodinky Huawei Watch GT 3 sa snažia priniesť pridanú hodnotu z hľadiska športových funkcií. Už prvá generácia Huawei Watch GT mala vo výbave jednoduché avšak užitočné bežecké kurzy, ktoré boli vhodné najmä pre začiatočníkov. Mne tieto kurzy pomohli pochopiť fungovanie tepovej frekvencie a premýšľať inak nad behom a celkovým tréningovým procesom.

Faktom je, že vďaka Huawei Watch GT 1 som začal behať a po viac ako 2,5 roku môžem povedať, že ma tieto hodinky motivovali k premene a k aktívnejšiemu životnému štýlu. Hodinky Watch GT 3 rozširujú niektoré z funkcií, ktoré ponúkli predchádzajúce generácie a výsledkom je, že môžu byť atraktívne aj pre aktívnych bežcov.

Watch GT 3 vyhodnocujú tréningovú záťaž, odporúčajú regeneráciu a takisto vyhodnocujú účinok aeróbneho a anaeróbneho cvičenia. Samozrejmosťou je odhad VO2 max a úplnou novinkou je určenie tzv. bežeckého indexu. Na jeho prínos treba dlhodobé skúsenosti z používania, avšak mám pocit, že tento index presnejšie hodnotí váš bežecký výkon, ako je iba všeobecné vyhodnotenie VO2 max.

Metriky, ktoré Huawei Watch GT 3 vyhodnocujú sú pomerne pokročilé a v tejto cenovej kategórii sú raritou. Niečo podobné má aj Garmin, avšak vo vyšších modeloch svojich hodiniek. Pozitívne je, že tieto metriky môžu byť prínosom pre nováčikov a takisto aj pre skúsenejších bežcov.

Watch GT 3 majú vo výbave už spomenuté bežecké kurzy, ktoré môžu naučiť nováčikov behať a správne trénovať. Novinkou je možnosť vytvoriť si tréningový bežecký plán na 5 km až maratón a ten si KONEČNE zosynchronizovať s hodinkami. Doteraz bolo totiž nutné behať s telefónom, ak ste chceli nasledovať svoj bežecký plán. Ak máte Watch GT 3, tréningy si pošlete do hodiniek a telefón môžete nechať doma.

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Ostatné športové funkcie

Ak vás Watch GT 3 zaujmú a budete s nimi chcieť behávať – prispôsobte tomu výber verzie. Mnou testovaná kovová mužská verzia nie je príliš ideálna na pravidelné a dlhé behy. Kovový remienok je pomerne ťažký, čo znižuje pohodlie pri bežaní. Niežeby sa s nimi nedalo behať, avšak čím nižšia hmotnosť hodiniek, tým je to lepšie pri behaní.

V súvislosti so športovými funkciami dávam do pozornosti aj ďalšiu novinku. K Watch GT 3 môžete cez Bluetooth pripojiť hrudný pás alebo ďalšie príslušenstvo, ktoré umožňuje pokročilé meranie športového výkonu. Avšak aj zabudovaný optický senzor tepu má veľmi dobrú presnosť a to v rámci behania, ale aj HIIT cvičení. Z hľadiska pomeru cena/výbava/dizajn/presnosť si zaslúži pochvalu.

Watch GT 3 podporujú dvojpásmový príjem GPS signálu, čo by malo v niektorých situáciách znamenať vyššiu presnosť GPS dát. Z hľadiska testovania môžem povedať, že presnosť je väčšinou veľmi dobrá vzhľadom k cene hodiniek, avšak na menšom atletickom ovále mali hodinky mierne problémy s presnosťou – treba objektívne povedať, že táto trať je postrachom všetkých hodiniek. Bez ohľadu na to očakávam určitú optimalizáciu GPS senzora v budúcich aktualizáciách hodiniek.

Watch GT 3 ponúkajú viac ako 100 športových režimov. Mnohé z nich sú generické, v tom zmysle, že merajú iba srdcový tep. Špecializované režimy s pokročilými údajmi sú beh, bicyklovanie, plávanie, atď. S hodinkami môžete plávať, majú odolnosť 5 ATM. A oceňujem aj rýchly prístup k funkcii na uzamknutie dotykovej obrazovky – tú môžete rýchlo aktivovať po spustení monitorovania cvičenia.

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Presnosť merania tepu a GPS v obrazoch

Meranie tepu som porovnával s Garmin Venu 2 v prípade behu (prvé dva screenshoty) a s hrudným pásom Polar H10 počas HIIT cvičení (zvyšné tri screenshoty). S výsledkami som veľmi spokojný, odchýlky boli minimálne až zanedbateľné.

Huawei Watch GT 3: Presnosť merania tepu
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania tepu
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania tepu
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania tepu
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania tepu
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania tepu
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania tepu
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania tepu
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania tepu
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania tepu

V prípade merania GPS som Huawei Watch GT 3 porovnával s hodinkami Garmin Venu 2. V tomto smere sa ešte zíde určitá optimalizácia a to hlavne v prípade menších atletických oválov. GPS dáta z Huawei hodiniek majú oranžovú farbu:

Huawei Watch GT 3: Presnosť merania GPS
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania GPS (Huawei je oranžovou farbou)
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania GPS
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania GPS (Huawei je oranžovou farbou)
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania GPS
Huawei Watch GT 3: Presnosť merania GPS (Huawei je oranžovou farbou)

Výdrž až 14 dní a obmedzenia v prípade iOS

Huawei Watch GT 3 vydržia na jedno nabitie až 14 dní v prípade 46 mm verzie, resp. 7 dní v prípade 42 mm verzie. Osobne som mal zapnuté všetky zdravotné funkcie a hodinky som využíval naplno, takže som hodinky nabíjal cca každých 7 až 8 dní. Pri takomto štýle používania dosahuje výdrž menšej verzie 4 dni.

Hodinky sú kompatibilné so systémom Android, HarmonyOS aj iOS. Platí, že najlepší zážitok dostanete v kombinácii s Huawei telefónom, avšak takmer všetky funkcie (s výnimkou spúšte fotoaparátu) môžete využívať aj v kombinácii s ľubovoľným Android telefónom – k dispozícii sú rýchle odpovede, kopírovanie hudby do hodiniek, inštalácia aplikácií tretích strán atď.

Problém ne-Huawei telefónov spočíva v získaní aplikácie Huawei Health. V obchode Google Play sa nachádza stará verzia tejto aplikácie. Všimol som si, že v obchode Play pribudla nová aplikácia Petal Health, čo je prezlečená aplikácia Huawei Health v novšej verzii. Bohužiaľ, táto verzia ešte nepodporuje hodinky Watch GT 3 a odkáže vás na inštaláciu obchodu AppGallery.

Riešením je teda manuálne stiahnutie inštalačného .apk súboru priamo z oficiálneho webu Huawei. Na Android smartfóne si v prehliadači otvorte stránku https://consumer.huawei.com/sk/mobileservices/health/ a ťuknite na položku Nainštaluj si ju hneď teraz. Prehliadač by vám mal následne ponúknuť stiahnutie najnovšej verzii aplikácie Huawei Health vo forme inštalačného .apk súboru.

Hodinky sú kompatibilné aj s iPhonom. Huawei Health nájdete priamo v obchode App Store. Treba však počítať s tým, že niektoré funkcie nie sú v prípade iOS k dispozícii – do hodiniek sa nedá skopírovať hudba, nefunguje nastavenie rýchlych odpovedí a ani inštalácia aplikácií tretích strán. Teoreticky však môžete skúsiť pripojiť hodinky k Android telefónu, skopírovať do nich hudbu a následne ich pripojiť k iPhonu.

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Neľahký export dát a chýbajúce prepojenie so Stravou

Mnoho používateľov už od vydania Huawei Watch GT 1 žiada prepojenie so službou Strava. Táto funkcia neprichádza ani s hodinkami Watch GT 3 – k dispozícii je však prepojenie s automatickým exportom dát do služieb Adidas Running by Runtastic a Komoot. Toto prepojenie je možné nastaviť iba v Android verzii aplikácie.

Pokiaľ chcete dáta manuálne exportovať, resp. posielať do Stravy, odporúčam aplikáciu Health Sync. Tú používam dlhodobo a vždy fungovala viac-menej spoľahlivo. Počas môjho testovania hodiniek Watch GT 3 však export dát do Stravy niekedy štrajkoval.

Neviem, či bol problém v Strave, avšak keď som si exportoval dáta z Huawei Health do Google Drive, resp. do cloudového úložiska Huawei Drive, všetko fungovalo v poriadku. A tieto dáta som následne úspešne importoval do Stravy. Znamenalo to jeden krok navyše, avšak treba to akceptovať, ak si kúpite Watch GT 3 a budete chcieť dáta posielať do Stravy.

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Verdikt

Huawei Watch GT 3 sú veľmi dobré hodinky. Nie sú bezchybné, avšak určite si zaslúžia vašu pozornosť, ak hľadáte štýlové a elegantné hodinky s prémiovým dizajnom, resp. chcete hodinky na behanie a tradičné bežecké hodinky značiek Garmin, Coros či Polar vám nevyhovujú dizajnom, cenou alebo niečím iným.

Je cítiť, že Watch GT 3 predstavujú tretiu generáciu tohto produktového radu. Huawei už odstránil detské nedostatky z hľadiska softvéru (to sa postupne deje aj v prípade Watch 3) a funkcionalitu hodiniek rozširuje o nové užitočné funkcie. Oceňujem pokročilé bežecké metriky a možnosť synchronizovať si bežecký plán priamo s hodinkami.

Ak vás Huawei Watch GT 3 zaujali či už funkciami alebo dizajnom, odporúčam ich a to bez ohľadu na to, aký smartfón používate. V prípade iPhonu treba počítať s tým, že niektoré funkcie nebudú k dispozícii (spomenul som ich v texte), avšak to najdôležitejšie môžete využívať.

Cena:

  • 46 mm verzia so silikónovým čiernym remienkom – 269,90 eur
  • 46 mm verzia s koženým hnedým remienkom – 269,90 eur
  • 46 mm verzia s kovovým remienkom – 324,90 eur
  • 42 mm verzia s koženým bielym remienkom – 269,90 eur
  • 42 mm verzia s ružovo-zlatým remienkom – 304,90 eur

Zapožičal: Huawei

  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3
  • Huawei Watch GT 3

Páči sa nám

  • ✓ prémiový a nádherný dizajn
  • ✓ atraktívny pomer cena/dizajn/športové funkcie
  • ✓ dobrá výdrž batérie
  • ✓ pokročilé bežecké funkcie
  • ✓ dobrá odolnosť konštrukcie
  • ✓ dobrá presnosť merania tepu aj GPS (s výnimkou malého atletického oválu)
  • ✓ bežecký tréningový plán môžete konečne poslať aj do hodiniek
  • ✓ podpora pripojenia hrudného pásu a iného príslušenstva cez Bluetooth
  • ✓ lokalizácia do slovenčiny
  • ✓ podpora rýchlych odpovedí v prípade SMS správ a prichádzajúcich hovorov
  • ✓ telefonovanie cez Bluetooth
  • ✓ počas cvičenia môžete jednoducho zamknúť dotykový displej

Nepáči sa nám

  • ✕ neľahký export dát a absencia priameho prepojenia so Stravou
  • ✕ ocenil by som aktualizovanú verziu aplikácie Huawei Health priamo v obchode Google Play
  • ✕ zopár funkcií nie je k dispozícii, keď hodinky spárujete s iPhonom
  • ✕ meranie stresu počas dňa má v prípade hodiniek od Huawei diskutabilný zmysel
  • ✕ stále nevedia zobraziť všetkých smajlíkov
  • ✕ nemajú bezkontaktné platby

Technické špecifikácie:

 Huawei Watch GT 3
Typ a veľkost displeja42 mm: 1,32″, 466 × 466 px, AMOLED
46 mm: 1,43″, 466 × 466 px, AMOLED
Automatické / manuálne monitorovanie aktivityPripomienka na zapnutie tréningu / áno
Barometer / GPSÁno / Áno, dvojpásmové GPS (GPS, Beidou, GLONASS, Galileo, QZSS)
Odolnosť voči vode5 ATM
NFC platby / úložisko na hudbuNie / Áno, cca 2 GB k dispozícii
Výdrž batérie42 mm: 4 až 7 dní
46 mm: 8 až 14 dní
Extra funkcieinštalácia aplikácií, offline úložisko na hudbu, meranie teploty pokožky, možnosť vytvoriť si bežecký tréningový plán (5 km až maratón) a synchronizovať ho do hodiniek, pokročilé bežecké metriky
Rozmery / hmotnosť42 mm: 42,3 × 42,3 × 10,2 mm, 35 g bez remienka
46 mm: 45,9 × 45,9 × 11 mm, 42,6 g bez remienka
Cenaod 269,90 eur

Prečítajte si ďalšie články z môjho seriálu o inteligentných hodinkách:

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/ktore-inteligentne-hodinky-si-kupit/372570

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit