Sony zverejnilo dizajn pripravovaných okuliarov pre virtuálnu realitu.

Ak patríte medzi fanúšikov virtuálnej reality a netrpezlivo očakávate príchod pripravovaných okuliarov PS VR2 pre konzolu PlayStation 5, potom máme pre vás dobrú správu. Sony zverejnilo ich oficiálny dizajn a rovnako ukázalo, ako budú vyzerať ovládače PS VR2 Sense.

Sony tvrdí, že dizajn okuliarov PS VR2 bol inšpirovaný vzhľadom produktov radu PS5. Výrobca vo svojom oficiálnom blogu zdôrazňuje aj veľkú pozornosť na ergonómiu okuliarov, ktorá bola podrobená rozsiahlemu testovaniu s cieľom zabezpečiť pohodlný pocit pre rôzne veľkosti hlavy. PS VR2 v tomto smere zachováva totožný dizajn hlavového mostu ako prvá generácia okuliarov. Aj ďalšie funkcie, ako je nastaviteľný rozsah okuliarov, ktorý umiestňuje oblasť rozsahu bližšie alebo ďalej od tváre, a umiestnenie konektora pre stereo slúchadlá, zostávajú rovnaké.

PlayStation VR2Zdroj: Sony
PlayStation VR2

Aj s vibračnou spätnou väzbou

PS VR2 však prinesie nové funkcie, ako je možnosť prispôsobiť si vzdialenosť šošoviek medzi očami a optimalizovať tak pohľad na displeje v okuliaroch, či zabudovaný motorček pre vibračnú spätnú väzbu okuliarov. Nová generácia okuliarov bude takisto o niečo štíhlejšia a ľahšia v porovnaní s PS VR1. Nové okuliare takisto ponúknu aj nový dizajn vetracieho otvoru, čo by malo minimalizovať zahmlievanie šošoviek.

Sony sľubuje, že PS VR2 prinesie doteraz nevídaný zážitok z hrania vo virtuálnej realite. Hry budú k dispozícii v rozlíšení 4K HDR a prepojenie medzi okuliarmi a konzolou PlayStation 5 bude zabezpečovať iba jeden kábel. Na ďalšie informácie o cene, dostupnosti a technických parametroch si musíme ešte počkať.

PlayStation VR2Zdroj: Sony
PlayStation VR2

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit