Začiatok júna bude patriť vývojárskej konferencii spoločnosti Apple.

Iba pred pár dňami skončila vývojárska konferencia Google I/O 2022 a už teraz sa môžeme tešiť na ďalšiu veľkú udalosť tohto roka. Apple už dávnejšie oznámil, že od 6. do 10. júna usporiada konferenciu WWDC 2022, na ktorej budú odhalené všetky dôležité softvérové novinky. Aktuálne už poznáme aj harmonogram tejto udalosti.

Pokým ostatné dva ročníky sa kvôli pandémii odohrali v online priestore, tento rok by sa malo všetko vrátiť späť takmer do starých koľají. Aj keď sa na konferencii zúčastní značná časť vývojárov, jej hlavná časť bude prebiehať v tzv. hybridnom formáte, čiže aj online. Všetko tak bude možné sledovať aj prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Apple, v jej aplikácii pre vývojárov, na Apple TV a samozrejme aj prostredníctvom YouTube.

Už 6. júna počas Keynote od 19:00 nášho času budú oznámené všetky softvérové novinky, ktoré sa týkajú väčšiny platforiem spoločnosti Apple. Po tejto časti bude nasledovať od 23:00 nášho času konferencia Platforms State of the Union. V tejto časti programu získajú vývojári všetky nové informácie, ktoré budú vedieť zužitkovať pri vývoji vlastných aplikácií pre platformy spoločnosti Apple.

Prvý deň bude zavŕšený odovzdávaním cien za dizajn. Táto časť bude na programe od 17:00 miestneho času (7. júna od 2:00 nášho času). Hoci do predstavenia nových verzií operačných systémov iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 a macOS zostáva ešte viac ako mesiac, veľa dôležitých informácii o nich sa dozvieme už o pár dní.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.