Telefón Samsung Galaxy S7 edge testujeme niekoľko dní. Ako asi  viete, že prináša stupeň krytia IP68, mierne zmenený dizajn, vylepšený fotoaparát a asi najviac očakávané vylepšenie je zvýšená doba výdrže na batériu. V otázkach našich čitateľov je pritom výdrž na batériu je prvom mieste a my sme sa aj na túto tému sústredili. Samozrejme, na dôkladné otestovanie treba čas, teraz uvádzame skúsenosti po skutočne pár dňoch prevádzky.

TIP: pozrite si otváranie škatule s telefónom Samsung Galaxy S7 edge

VIDEO touchIT: Otvárame balenie Samsung Galaxy S7 edge a hodnotíme jeho vlastnosti

Telefón Galaxy S7 edge sme tak naplno nabili o 10:00 doobeda a prežili sme s ním aktívny deň. Treba priznať, že telefón používame ako tzv. „heavy user“, teda telefón je zároveň nás počítač, televízor a komunikačný nástroj. Zapnuté sme mali Wi-Fi, Bluetooth a NFC. Telefón máme tiež spárovaný s automobilom, denne telefonujeme tak 2 hodiny.

GalaxyBateria3_nowat

Telefón Samsung Galaxy S7 nám pri tomto teste vydržal presne 32 hodín a 3 minúty, čo sa nám s telefónom Samsung Galaxy S6 edge PLUS nikdy nepodarilo.

Majitelia predchádzajúcich Samsung telefónov triedy 6 boli pritom známi tým, že chodili s powerbankou a tak to bolo aj v našom prípade. Pravda však je, že v prípade Galaxy S6 dobre funguje rýchle nabíjanie a tak aj 10 minút na nabíjačke počas dňa veľmi pomôže. Len treba mať tých 10 minút a pripojenie na elektrickú sieť. Jednoduchšie je tak naozaj použitie powerbanky.

GalaxyBateria2_nowat

 

Použitie systému šetrenia elektrickej energie alebo dokonca extrémneho šetrenia elektrickej energie by aj pri poklese kapacity batérie malo prinieslo možnosť telefonovania a SMS-kovania na niekoľko hodín. Treba však vedieť, že napr. režim extrémneho šetrenia elektrickej energie premení smartfón na tzv. hlúpy telefón. Sú však situácie, keď budete za možnosť telefonovania a SMSkovania boli vďační.

GalaxyBateria4_nowat

 

Najviac energie pritom telefón spotreboval práve displej, a preto pri poklese kapacity batérie pod 5 % sa výrazne zníži stupeň podsvietenia displeja. To síce môžete manuálne zvýšiť, ale dobu prevádzky na batériu tým skrátite.

SamsungGalaxyS7E-20

No a ideme na nabíjanie batérie. Samsung Galaxy S7 edge umožňuje rýchle nabíjanie a to drôtové aj bezdrôtové. Súčasťou dodávky telefónu je rýchla nabíjačka a aj prepojovací kábel, ktorý to umožňuje. Na použitie rýchleho nabíjania tak treba jednak nabíjačku a jednak tento prepojovací kábel (paradoxne je o niečo tenší ako bežný prepojovací kábel).

GalaxyBateria5_nowat

 

Po 15 minútach nabíjania sme mali kapacitu batérie na hodnote 14 %, čo malo podľa odhadu telefónu vydržať na 3,5 hodiny prevádzky. V nabíjaní sme pokračovali ďalej a hodnotu 100 % kapacity sme pri rýchlom nabíjaní dosiahli za 1 hodinu a 42 minút.

Celkovo je možné konštatovať, že z hľadiska zlepšenia doby prevádzky na batériu Samsung Galaxy S7 edge prináša výrazný skok vpred.

TIP: Ako sa vylepšil fotoaparát v telefóne Samsung Galaxy S7 edge voči Galaxy S6 edge PLUS

Súboj Samsung fotoaparátov: Galaxy S7 edge verzus Galaxy S6 edge Plus

V teste tohto telefónu ďalej pokračujeme.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.