S niečím podobným sme sa ešte nestretli.

Nová séria “jablčných” telefónov iPhone 14 bola predstavená iba pred pár dňami, pričom prví šťastlivci majú svoj nový iPhone 14 už vo svojich rukách. Ako sa však zdá, nie všetci sú z nového telefónu od spoločnosti Apple nadšení. Portál AndroidAuthority zverejnil správu, v ktorej sa nachádza video s horúcou novinkou iPhone 14 Pro, ktorá sa pri otvorenej aplikácii fotoaparátu správa až príliš hlučne.

Ide o problém s hlavným fotoaparátom, ktorý vykazuje neštandardné správanie. Vzniknutý problém údajne súvisí s aplikáciami sociálnych médií a optickou stabilizáciou OIS. Pri tejto kombinácii sa z hlavného fotoaparátu iPhonu 14 Pro/Pro Max ozýva hluk a objektív sa trasie.

Problém sa “našťastie” vyskytuje len pri používaní fotoaparátu v aplikáciách tretích strán. Zdroj dodáva, že problém s fotoaparátom sa objavuje pri používaní fotoaparátu v aplikáciách ako Snapchat, Instagram a TikTok. Aj keď samotné vibrácie znemožňuje vytvárať kvalitné fotografie, tak nepríjemný je predovšetkým zvuk, ktorý vychádza z vnútra fotoaparátu. Viac sa dozviete vo videu nižšie.

S najväčšou pravdepodobnosťou zvuk skutočne súvisí s OIS. Hoci na mechanické zvuky tohto stabilizačného prvku sme zvyknutí, tak tento z iPhone 14 Pro je až desivý. Pri troche predstavivosti si tento zvuk pokojne môžete pomýliť so zvukom zváračky. 

Dobrou správou pre majiteľov (aj budúcich) telefónov série iPhone 14 je, že tento nepríjemný zvuk sa neobjavuje pri používaní hlavnej aplikácie fotoaparátu. To znamená, že vzniknutý problém sa bude dať s najväčšou pravdepodobnosťou odstrániť malou aktualizáciou na strane Applu alebo sociálnych sietí.

V každom prípade ide o nepríjemný nedostatok, ktorý je potrebné čo najskôr odstrániť. Okrem toho sa zdá, že problém s fotoaparátmi majú iba niektoré kusy iPhone 14 Pro/Pro Max, pretože u nás v redakcii sa vyššie popisovaný problém nepotvrdil.

Pokiaľ by ste sa predsalen pri fotoaparátoch iPhonu 14 Pro stretli s problémom, tak vyskúšajte ho odstrániť pomocou videonávodu nižšie (za tip ďakujeme čitateľovi Filipovi):

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.