Apple včera predstavoval nové produkty, okrem toho vydal aktualizáciu systému iOS.

Verzia 9.3 je minoritným vylepšením aktuálnej generácie mobilného operačného systému. Bez ohľadu na to prináša viacero užitočných vylepšení, ktoré by ste nemali prehliadnuť.

Nový nočný režim

Jednou z najužitočnejších noviniek je zabudovanie nočného režimu. Môžete si ho aktivovať v Nastaveniach – Displej a jas – Night Shift. Je možné si prispôsobiť, či sa má funkcia aktivovať automaticky vo vopred stanovenom čase alebo ju môžete manuálne zapnúť. Takisto si prispôsobíte teplotu farieb. Dodajme, že prínos tejto funkcie spočíva v tom, aby tlmila vyžarovanie modrého svetla, ktoré môže v niektorých prípadoch negatívne ovplyvniť kvalitu spánku. Vo svete Androidu pre tento účel používame aplikáciu Twilight.

Night Shift môžete aktivovať aj zo spodného panelu s rýchlymi nastaveniami. Funkcia je dostupná pre zariadenia iPhone 5s, iPad Air, iPad mini 2, iPod touch 6. generácie, resp. novšie modely.

nocny_rezim_iOS_93

Vylepšené Poznámky

Aplikácia Poznámky dostala niekoľko nových funkcií. Výborná je možnosť chrániť poznámky heslom alebo odtlačkom prsta. Vďaka tomu svoje informácie skryjete pred nechceným prístupom iných ľudí. Poznámky takisto môžete zoradiť podľa abecedy, dátumu vytvorenia a úpravy. Médiá z poznámok si môžete uložiť do aplikácie Fotky.

poznamky_ios93

Synchronizácia PDF súborov v aplikácií iBooks

Aplikácia iBooks dostala podporu cloudového úložiska iCloud. V praxi to znamená, že si môžete všetky vaše PDF súbory synchronizovať naprieč Apple zariadeniami. Toto je užitočná funkcia, doteraz sa synchronizovali iba kúpené knihy.

icloud_books_iOS_93

Ďalšie vylepšenia

Apple vylepšil aplikáciu Apple Music a News (tá zatiaľ nie je pre náš región k dispozícii), vylepšil sťahovanie fotiek z iCloudu a rozšíril možnosti zdieľania živých fotiek Live Photos. Môžete ich posielať medzi iOS a OS X zariadeniami pomocou funkcie AirDrop a ako iMessage správy. Vylepšenia dostala aj aplikácia Zdravie.

iOS 9.3 je dostupný na stiahnutie pre zariadenia iPhone 4s, iPad mini, iPad 2, iPod touch 5. generácie a novšie.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit