Operačný systém iOS 9.3 bude dostupný dnes na stiahnutie.

Spoločnosť Apple dnes predstavila novinky – smartfón iPhone SE a 9,7-palcový tablet iPad Pro. Okrem toho oznámila zlacnenie hodiniek Apple Watch (od 299 dolárov, u nás od 349 EUR) a starších tabletov iPad (od 269 dolárov, u nás od 299 EUR).

iPhone SE – to najlepšie z iPhone 5s a 6s

Najdôležitejšou novinkou dnešnej konferencie bolo predstavenie 4-palcového smartfónu iPhone SE. Ten kombinuje to najlepšie z iPhonu 5s (dizajn) a iPhonu 6s (výkon, komponenty). Pokročilý fotoaparát a podpora živých fotografií, NFC a procesor Apple A9 vo výbave chýbať nebudú. Avšak novinku iPhonu 6s, „revolučný“ 3D Touch displej, neponúkne.

Európske ceny iPhonu SE

Európske ceny iPhonu SE

Všetky dôležité informácie môžete vidieť na priložených slajdoch. Americká cena začína na úrovni 399 dolárov, čo je príjemné prekvapenie. Z pohľadu európskej ceny to už tak pekne nevyzerá – začína na úrovni 489 EUR. Telefón sa na náš trh dostane do konca mája.

iPad Pro s cenovkou od 689 EUR

9,7-palcový iPad Pro obsahuje všetky vlastnosti väčšieho súrodenca. Prémiová konštrukcia obsahuje procesor Apple A9X, štyri reproduktory a displej s funkciou NightShift. Keď zapadne slnko, displej automaticky začne limitovať vyžarovanie modrého svetla. Úplnou novinkou je funkcia TrueTone displej, vďaka ktorej iPad Pro reguluje teplotu zobrazovaných farieb podľa okolitého osvetlenia.

Európske ceny iPadu Pro s 9,7-palcovou uhlopriečkou

Európske ceny iPadu Pro s 9,7-palcovou uhlopriečkou

Cena začína na úrovni 689 EUR pre 32 GB model, nechýba príslušenstvo vo forme klávesnice a stylusu Apple Pencil. Predobjednávky začínajú od 24. marca, dostupnosť od konca marca. Na poslednom obrázku si všimnite aktuálne ceny všetkých iPadov, po zlacnení.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit