Nový robotický vysávač od Xiaomi prináša bezúdržbové robotické vysávanie a mopovanie.

Xiaomi oficiálne predstavilo robotický vysávač Robot Vacuum X10+, ktorý je od 4. októbra 2022 v predaji aj na Slovensku a to za cenu 969 eur. Ide o vlajkovú loď medzi robotickými vysávačmi, ktorá priamo konkuruje modelu Roborock S7 MaxV Ultra a to z toho hľadiska, že prináša bezúdržbové robotické vypratovanie.

Znamená to, že Xiaomi Robot Vacuum X10+ sa po povysávaní automaticky vyprázdni do dokovacej stanice, doplní si vodu do nádobky na vodu a očistí si mopovacie podložky. V porovnaní s modelom od Roborocku je dokovacia stanica Xiaomi vysávača kompaktnejšia a Robot Vacuum X10+ láka aj tým, že je lacnejší.

Kombinácia robotického vysávača s inteligentnou základňovou stanicou tiež zabezpečuje udržiavanie optimálnej vlhkosti mopovacej handričky, resp. jej automatické vysušenie.

Xiaomi Robot Vacuum X10+Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Robot Vacuum X10+ je vybavený LIDAR laserovou navigáciou a kamerou na 3D rozpoznávanie prekážok

S tlakovým mopovaním a kamerou

Vysávač využíva laserovú navigáciu s technológiou LIDAR a kamerou na 3D rozpoznávanie prekážok v reálnom čase. Sací výkon dosahuje až 4000 Pa. Mopovanie zabezpečujú dve rotujúce podložky s frekvenciou až 180 otáčok za minútu, ktoré vykonávajú tzv. tlakové mopovanie, aby odstránili aj odolné škvrny, s ktorými si väčšina dnešných robotických vysávačov neporadí. Tešíme sa, až to otestujeme v praxi.

Xiaomi Robot Vacuum X10+ je vybavený ultrazvukovým senzorom, aby rozpoznal koberce a automaticky zdvihol mopovacie podložky a to do výšky až 7 mm. Xiaomi však odporúča, aby ste v prípade kobercov s výškou viac ako 5 mm zvolili v aplikácii vyhýbanie sa kobercom. V aplikácii Xiaomi Home si takisto môžete zvoliť zo 4 úrovní vysávania a 3 úrovni vlhkosti mopovania.

Xiaomi Robot Vacuum X10+Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Robot Vacuum X10+ ponúka tzv. tlakové mopovanie vďaka dvom mopovacím podložkám

Už v predaji aj na Slovensku

Robot Vacuum X10+ má výdrž 2 hodiny na jedno nabitie. Jeho rozmery sú 350 × 350 × 97 mm, hmotnosť je 3,8 kg. Inteligentná dokovacia stanica má rozmery 423 × 340 × 568 mm a hmotnosť 8,3 kg. Vysávač je certifikovaný spoločnosťou TÜV Rheinland podľa ich štandardov pre kybernetickú bezpečnosť a ochranu súkromia.

Xiaomi X10+ je už v predaji na Slovensku za cenu 969 eur spoločne s inteligentnou dokovacou stanicou v základnom balení.

Xiaomi Robot Vacuum X10+Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Robot Vacuum X10+ je v predaji na Slovensku za 969 eur aj s inteligentnou dokovacou stanicou v základnom balení

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit