Je toto dokonalý robotický vysávač, na ktorý sme všetci čakali?

Roborock S7 je momentálne najlepší robotický vysávač s funkciou mopovania. Dôvodom je najmä unikátna technológia na mopovanie, ktorou sa robot odlišuje od konkurencie. Detaily si môžete prečítať v našej recenzii, TU.

Výrobca na výstave CES 2022 predstavil jeho vylepšenú verziu s prívlastkom MaxV, ktorá bude k dispozícii v celkovo troch vyhotoveniach – S7 MaxV, S7 MaxV Plus a S7 MaxV Ultra. Všetky modely majú totožnú funkcionalitu a parametre robotického vysávača a odlišujú sa iba dokovacou stanicou.

Roborock S7 MaxV ponúka sací výkon na úrovni 5100 Pa. Novinkou vo výbave vysávača je technológia na rozpoznávanie objektov a iných prekážok a vyhýbanie sa im – či už ide o psie výkaly, topánky, káble alebo iné objekty, ktoré nemajú čo robiť na zemi. S podobnou technológiou sme sa nedávno stretli pri testovaní konkurenčného vysávača iRobot Roomba j7+. Roborock využíva na rozpoznávanie prekážok 3D svetelný skener a RGB kameru.

Vysávač ponúka 400 ml nádobku na prach a 200 ml nádobku na vodu. Na jedno nabitie dokáže upratať plochu o veľkosti až 300 m2 a vydrží fungovať až 3 hodiny v tichom režime. Samozrejmosťou je sonické mopovanie s automatickým nadvihnutím mopovacej podložky, keď vysávač vylezie na koberec – práve túto funkciu sme si obľúbili pri testovaní pôvodného modelu Roborock S7.

Ako už bolo spomenuté, jednotlivé verzie vysávača Roborock S7 MaxV sa odlišujú dokovacou stanicou. Základný model sa bude v Európe predávať za 799 eur a ponúka iba základnú dokovaciu stanicu s nabíjaním. Verzia S7 MaxV Plus bude stáť 999 eur a má dokovaciu stanicu s automatickým vyprázdňovaním.

Najlepšie vybavený model je Roborock S7 MaxV Ultra a toto je robotický vysávač, o ktorom mnohí ľudia snívali. Jeho cena je síce až 1399 eur, avšak dokovacia stanica umožňuje automatické vysypanie smetí, ktoré vysávač vysal a zároveň aj automatické doplnenie vody v zásobníku na mopovanie. Výsledkom je teda prakticky bezúdržbové vysávanie.

Vysávače radu Roborock S7 MaxV sa dostanú v Európe do predaja v druhom kvartáli 2022.

Zdroj: Roborock

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit