Divízia PlayStationu sa po novom nazýva Sony Interactive Entertainment.

Spoločnosť Sony Computer Entertainment, ktorá mala na starosti hernú konzolu PlayStation a veci s ňou súvisiace, funguje od 1. apríla 2016 pod novým názvom – Sony Interactive Entertainment. Ide o kozmetickú zmenu názvu, ktorá reaguje na aktuálnu situáciu v zábavnom priemysle a nemala by mať výraznejší dopad na fungovanie spoločnosti ako takej.

V súvislosti s hernou konzolou PlayStation sa v poslednej dobe objavilo viacero informácií, ktoré hovoria o vývoji tzv. PlayStation 4.5. Tieto informácie sú momentálne považované za dohady, ale hovorí o nich aj Wall Street Journal.

Podľa najnovších špekulácií z diskusného fóra NeoGAF bude konzola predstavená koncom tohto roka a na trh sa dostane v prvom štvrťroku 2017. V porovnaní so základnou verziou PS4 by mal model 4.5 ponúknuť dvojnásobne výkonný grafický výkon, čo sa prejaví aj v hrách. Tie budú optimalizované pre výkonnejšiu konzolu, majitelia pôvodnej PS4-ky dostanú mierne orezané verzie hier. Prínosom novej konzoly má byť aj to, že bude podporovať hranie v rozlíšení 4K.

Sami sme zvedaví, či sa tieto dohady potvrdia a či sa dostane na trh „medzigeneračná“ verzia konzoly. Pokiaľ sa tak stane, pôjde o dosiaľ nevídanú verziu v segmente herných konzol. Na druhej strane, aj Xbox laškuje s myšlienkou, že by ponúkol možnosť vylepšovať konzolu pomocou rôznych modulov, čím by jej koncept priblížil bežnému PC.

Prečítajte si tiež:

Microsoft chce zmeniť koncept hernej konzoly, vývojári kritizujú jeho kroky s Windows 10

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit