Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Western Digital Corporation, s vedúcim postavením na trhu úložísk, dnes oznámila rozšírenie svojho produktového portfólia o novú radu pevných diskov WD Gold. Táto rada je určená pre náročné prostredia dátových centier. Nové disky sú špeciálne navrhnuté pre široké využitie, pre malé až stredné podnikové servery, v úložiskách dátových centier a rackových serveroch. Disky budú postupne dostupné prostredníctvom vybraných distribútorov, reselerov a taktiež v internetovom obchode WD Store.

wdgold_2_web2016_3_nowat

Pevné disky WD Gold sú účelovo navrhnuté pre využitie v dátových centrách. Vyznačujú sa novou, vyššou kapacitou až 8 TB, ktorá je dosiahnutá vďaka použitej technológii HelioSeal. Táto technológia prináša do prostredia dátových centier výkon, ideálnu kapacitu, efektivitu a nízku spotrebu energie. Pevné disky WD Gold pre dátové centrá majú optimalizovaný dizajn a kapacitu až 8 TB, čo napomáha znížiť celkové náklady na vlastníctvo (TCO) pri serveroch a úložiskách. Tým sa vychádza v ústrety požiadavkám administrátorov, ktorí sa potýkajú s rastúcimi nárokmi na kapacitu a zároveň majú obmedzené prostriedky. Súčasťou ponuky diskov WD Gold je i prémiová celosvetová zákaznícka podpora.

„Western Digital po celú dobu svojej existencie preukazuje, že produkuje oceňované produkty stavané na mieru jedinečným požiadavkám rozličných prostredí a aplikácií. Pripomeňme napríklad disky rady  WD Red, WD Purple alebo WD Blue,“ hovorí  Brendan Collins, viceprezident Western Digital Corporation pre produktový marketing a dodáva: „WD Gold predstavuje vrchol nášho produktového portfólia a ďalší krok vo výrobe optimalizovaných diskov pre trhy, ktoré obsluhujeme. Našim neustálym cieľom je poskytovať čo najkonkurenčnejšie a najspoľahlivejšie riešenia.”

WD_GOLD_8TB_web2016_3_nowat

Disky WD Gold pre dátové centrá okrem iného prinášajú:

  • Vylepšenú efektivitu spotreby energie – Nová použitá elektronika vylepšuje efektivitu až o 15 percent. Technológia HelioSeal umožňuje znížiť spotrebu až o 26 percent.
  • Lepší výkon – Až o 18 percent lepší sekvenčný zápis v porovnaní s predchádzajúcou generáciou diskov pre WD Re 4 TB a až o 30 percent lepší náhodný zápis oproti predchádzajúcej generácii diskov WD Re 6 TB
  • Vysokú spoľahlivosť – Rada WD Gold sa opiera o najlepší dizajn, výrobu a testovacie procesy tak, aby dosiahol jednu z najvyšších hodnôt spoľahlivosti v odvetví: 2,5 miliónov hodín MTBF (stredná doba medzi poruchami) a to v prípade kapacity 8 TB
  • Špeciálnu Prémiovú podporu – Western Digital ponúka s diskami WD Gold prémiovú podporu 24/7 na telefónnom čísle: +80055593733.
  • A sú dodávané v kapacitách
    • 8TB: WD8002FRYZ
    • 6TB: WD6002FRYZ
    • 4TB: WD4002FYYZ