Zmení Apple nevýrazný trh s virtuálnou a zmiešanou realitou?

Nie je tajomstvom, že jedným z rozpracovaných projektov firmy Apple je náhlavná súprava pre zmiešanú realitu, ktorá by mala konkurovať riešeniam od Mety či Sony. Známy analytik a zdroj informácií zo zákulisia cupertinskej spoločnosti Mark Gurman teraz tvrdí, že vývojová verzia tohto headsetu bola prezentovaná stovke vedúcich pracovníkov Apple.

Gurman to napísal v najnovšom vydaní svojho newslettra „Power On“ na internetovej stránke agentúry Bloomberg. Táto udalosť bola podľa neho významným stretnutím, ktoré pre spoločnosť znamenalo kľúčový míľnik pred verejným oznámením náhlavnej súpravy, ktoré sa očakáva v júni tohto roka.

Dodal, že vrcholoví manažéri v spoločnosti Apple majú už od roku 2018 príležitostne možnosť vidieť, ako sa náhlavná súprava vyvíja, ale v predchádzajúcich rokoch to bol skôr čiastkový pohľad na priebeh projektu než predstavenie kompletného zariadenia.

Viacerí členovia manažmentu však mali podľa Gurmana voči pripravovanému zariadeniu výhrady. Upozorňovali na nedostatok obsahu pre nový headset, vysokú cenu, ktorá by sa mala začínať na zhruba 3000 dolároch, ako aj na nutnosť používať externú batériu, ktorú bude navyše nutné meniť po pár hodinách používania. Niektorým sa nepáčil dizajn náhlavnej súpravy a podotýkali, že niektorí testeri ju označili za nepohodlnú.

Bude zaujímavé sledovať, ako to napokon s headsetom od Apple dopadne. Virtuálna či zmiešaná realita je totiž stále okrajovým segmentom spotrebnej elektroniky a venuje sa jej iba zopár firiem. Apple, samozrejme, má potenciál zmeniť to, ako to dokázala už neraz v minulosti, ale v tomto prípade je na mieste aj určitá skepsa.

Zdroj: Bloomberg.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.