Väčšie zmeny by mali prísť budúci rok.

Ešte sme sa nedočkali oficiálneho predstavenia tohtoročného Samsungu Galaxy Z Fold5 a už sa šíria reči o jeho nástupcovi. Zatiaľ čo na základe množstva únikov to v prípade tohtoročného skladacieho telefónu nevyzerá na výraznú inováciu, budúcoročná generácia by na tom mohla byť inak.

Zmena by mohla nastať v prípade dizajnu a pomeru strán skladacieho telefónu. Tvrdí to na Twitteri známy leaker Revegnus, ktorý však nezvykne mať vždy úplne presné predpovede, takže jeho predikcie treba brať s rezervou. V každom prípade ale tvrdí, že budúca skladačka bude širšia, vďaka čomu bude možné rozšíriť vonkajšiu obrazovku.

Tá je v prípade Galaxy Z Fold4 (a rovnako to bude aj u Z Fold5) relatívne úzka a vysoká, čo sťažuje jej využiteľnosť. Inak je na tom napríklad nedávno predstavený Google Pixel Fold, ktorý má vonkajšiu obrazovku širšiu. Práve touto cestou by mal ísť aj Z Fold6, vďaka čomu bude aj celý telefón po otvorení skôr štvorcového tvaru. Na rozdiel napríklad od Oppo Find N2 by ale mal byť o niečo väčší.

Mimochodom, ďalší „únikár“ z Twitteru Ice Universe ľuďom odporúča úplne vynechať tohtoročnú generáciu Z Fold5 a rovno si v prípade záujmu o skladacie zariadenie od Samsungu počkať na Z Fold6.

Pripomeňme, že tohtoročný Galaxy Z Fold5 sa od aktuálnej generácie príliš líšiť nebude a zrejme najväčšou zmenou tak bude procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Druhou novinkou, ktorá stojí za zmienku, je iný typ pántu, ktorý by mal konečne poslať medzeru v tvare písmena V, vznikajúcu pri zložení telefónu, do minulosti.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si aj:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.

Komentáre sú uzavreté