Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tlačiareň bude dostupná na českom a slovenskom trhu v 3. štvrťroku tohto roka

Spoločnosť Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, oznámila uvedenie BCN3D Omega I60, všestrannej priemyselnej FFF 3D tlačiarne navrhnutej na výrobu objemných a robustných prototypov a sériových dielov. BCN3D Omega I60 obsahuje modernizovanú verziu technológie IDEX BCN3D, ktorá zdvojnásobuje produktivitu využitím oboch tlačových hláv súčasne. Ponúka tlačový objem 60 l a vyhrievanú komoru, ktorá môže dosiahnuť teplotu až 70 °C, čo umožňuje výrobu veľkých a robustných dielov z technických materiálov v konštrukčnej kvalite.

Tlačiareň je vybavená vysúšacím úložiskom filamentov s riadením teploty a vlhkosti materiálu na zaistenie najlepšej kondície tlačového materiálu. Okrem toho využíva 1,75 mm vysokorýchlostný priamy extrudér (direct drive), ktorý je schopný dosiahnuť rýchlosť až 300 mm/s, čo umožňuje významným spôsobom urýchliť výrobu dielov.

Hlavné charakteristiky BCN3D Omega I60:

Modernizovaná technológia BCN3D Independent Dual Extrusion (IDEX): IDEX vyniká jedinečnou schopnosťou tlače pomocou dvoch nezávislých tlačových hláv. Je tak možné zdvojnásobiť produktivitu pomocou režimu duplikovania a zrkadlenia, alebo vyrábať zložité diely s jednoducho odstrániteľnými podporami a navyše vo vysokej rýchlosti tlače – až 300 mm/s.

Kinematika HAQXY: Táto konštrukcia je považovaná za jeden z najlepších systémov pre duálnu 3D tlačiareň a CNC stroje, pretože poskytuje odľahčený, robustný a presný prístup. BCN3D Omega I60 využíva vylepšenú verziu tohto kinematického systému, kde sú kladky umiestnené do optimálnejšej polohy. Výsledkom je markantné zníženie torzných momentov pozdĺž osi X počas procesu tlače.

Tlačová hlava: BCN3D Omega I60 má tlačové hlavy s výkonnými extrudérmi a špičkovými komponentmi, vrátane 1,75 mm extrudérov Bondtech LGX Pro s priamym podávaním (direct drive) filamentu. Tento systém poskytuje lepšiu kontrolu a presnosť.

Pripravenosť na vysokú rýchlosť: BCN3D Omega I60 je vybavená vstavanými akcelerometrami a 32-bitovou elektronikou spolu s vlastnou verziou systému Marlin 2.1. Táto kombinácia zvyšuje schopnosti BCN3D Omega I60 a umožňuje efektívne bez straty kvality a presnosti vyrábať diely rýchlosťou až 300 mm/s a dosahovať zrýchlenie 10 m/s².

Aktívna vyhrievaná komora: Vyhrievaná a teplotne riadená komora zaisťuje výrobu technických polymérov, pretože udržuje ideálnu teplotu počas celého procesu tlače. Regulácia teploty zaisťuje rovnomernú konštrukciu dielov a minimalizuje vznik vnútorných pnutí. Zahrievaním komory účinne predchádza problémom, ako je deformácia a praskanie. Vyhrievaná komora BCN3D Omega I60 môže dosiahnuť teplotu až 70 °C, vďaka čomu je ideálna pre technické tlačové materiály, ako sú ABS, ASA, PA a kompozitom plnené kombinácie.

Veľký objem tlače: Objem tlače dostupný v BCN3D Omega I60 je 450 × 300 × 450 mm (17,7 × 11,8 × 17,7 palca) a ponúka až 60 litrov. To v kombinácii s vyhrievanou komorou dáva tlačiarni schopnosť vyrábať veľké technické diely.

XYZ Autokalibrácia: Táto pre užívateľov výhodná technológia využíva piezoelektrické senzory, eliminuje závislosť na ručných operáciách a zaručuje správnu priľnavosť prvej vrstvy. Kalibruje meraním viac bodov na úpravu výšky tlačovej plochy (Z) a (XY) ofsetu medzi dýzami.

„Sme radi, že spoločnosť BCN3D prišla s odpoveďou na dopyt našich zákazníkov po rýchlejšej 3D tlači komplexným riešením, ako je rýchlosť 3D tlače a udržanie tlačového materiálu v optimálnej kondícii. Tieto vlastnosti významným spôsobom dokážu zvýšiť produktivitu aditívnej výroby,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira, ktorá je distribútorom tlačiarní BCN3D na českom a slovenskom trhu. „Tlačiareň BCN3D Omega l60 predstavuje významný potenciál pre výrobné podniky všetkých veľkostí. Jej dostupnosť na lokálnom trhu predpokladáme v septembri tohto roku.“

Značky: