Čakali ste plnohodnotného nástupcu pre PlayStation Portable a PlayStation Vita?

PlayStation Portal je najnovší herný handheld, ktorý vám umožní hrať PlayStation hry na cestách – za predpokladu, že budete mať k dispozícii Wi-Fi sieť so stabilným internetovým pripojením. Bez internetového pripojenia je Portal nepoužiteľný, nakoľko jeho výpočtový výkon (Sony ho bližšie nešpecifikuje) neumožňuje spúšťanie hier priamo v zariadení.

Je to škoda, pretože Portal zaujme unikátnym dizajnom. Ponúka 8-palcový IPS displej s rozlíšením Full HD a 60 Hz obnovovacou frekvenciou. Po jeho bokoch sa nachádzajú dve časti herného ovládača, ktorý pripomína DualSense ovládač a ponúka funkcie, ako je haptická spätná väzba či adaptívne zadné tlačidlá.

Sklamaním je skutočnosť, že PlayStation Portal neumožňuje cloudové streamovanie hier z predplatného PlayStation Plus Premium. Streamovať môžete iba hry, ktoré máte nainštalované vo vašej konzole PlayStation 5.

PlayStation PortalZdroj: Sony
PlayStation Portal

Na trh sa dostane tento rok za 220 eur

PlayStation Portal tiež neponúka Bluetooth konektivitu. Bezdrôtové slúchadlá je možné pripojiť iba cez štandard PlayStation Link, čiže budete potrebovať bezdrôtové slúchadlá, ktoré túto technológiu podporujú.

Ak patríte do skupiny hráčov, ktorí čakajú na plnohodnotného nástupcu pre PlayStation Portable a PlayStation Vita, čakajte ďalej. Ako už bolo spomenuté, PlayStation Portal umožňuje iba vzdialené hranie (tzv. Remote Play) cez lokálnu Wi-Fi, resp. cez inú Wi-Fi sieť s internetovým pripojením. Sony odporúča stabilné internetové pripojenie s rýchlosťou aspoň 15 Mbps.

PlayStation Portal sa dostane do predaja na jeseň, resp. v zime 2023. Jeho cena bude 219,99 eur.

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit