Dokazuje to porovnávacia platforma AnTuTu.

Platforma nedávno zverejnila aj najnovší globálny rebríček tvorený zariadeniami, z ktorých všetky sa spoliehajú na čipové sady od Qualcommu. Kým na prvom až deviatom mieste sa nachádzajú telefóny s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 2 (for Galaxy), tak desiatu priečku obsadil telefón s čipom Snapdragon 8+ Gen 1.

Android zariadenia sa počas rokov skutočne vyšvihli, avšak je tu aj druhý tábor Apple zariadení, ktorý má takisto čo to povedať do globálneho diania. Obzvlášť vtedy, keď iba pred pár dňami Apple predstavil novú generáciu iPhone 15, ktorú tvoria štyri modely. Najvýkonnejším z nich je iPhone 15 Pro Max, ktorý do svojej výbavy dostal nielen slušnú porciu pamäte RAM, ale aj 1TB úložisko.

Nový iPhone 15 Pro Max sa stihol predstaviť aj na porovnávacej platforme AnTuTu, kde dosiahol skóre 1 641 883 bodov. To znamená, že tento model zaznamenal medzigeneračný nárast výkonu na úrovni 11 %. Predchodca iPhone 14 Pro Max dosiahol skóre na úrovni 1 474 011 bodov.

Pozrime sa okrajovo aj do tábora Android zariadení, ktorému na globálnom trhu kraľuje Red Magic 8 Pro+. Tento model dosiahol priemerné skóre na úrovni 1 632 859 bodov. V tesnom závese za ním druhú priečku obsadil Asus ROG 7, zatiaľ čo tretiu pozíciu získal Xiaomi 13. TOP 10 najvýkonnejších vlajkových lodí dopĺňajú Samsung Galaxy S23+, Xiaomi 13 Pro, Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold5, Galaxy S23, OnePlus 11 a Lenovo Legion Y70.

Tu sa však pozeráme na rebríček zariadení na globálnom trhu, čiže musíme počítať aj so zariadeniami na čínskom trhu. Pri pohľade na taký OnePlus Ace 2 Pro musí byť však každému jasné, že dominancia Apple zariadení v oblasti výkonu už nie je taká výrazná ako v minulosti. To aj preto, lebo spomínaný telefón od OnePlus s 24 GB RAM dosiahol v testoch AnTuTu skóre až 1 733 703 bodov. Pri tomto modeli je však viac ako isté, že body boli nahnané predovšetkým obrovskou porciou pamäte RAM, avšak tie mu nakoniec predsa len v auguste vyniesli celkové prvé miesto medzi Android zariadeniami. 

Hoci je vidieť, že Android sa bodovo dotiahol na iPhony, vieme, že body v AnTuTu nie sú všetko.

Zdroj: GizChina, GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.