Komunikačná platforma WhatsApp prinesie novú možnosť zabezpečenia četov.

WhatsApp patrí medzi tie komunikačné platformy, ktoré dbajú na zabezpečenie používateľov vo vyššej miere. Slúži na to aj množstvo funkcií a nastavení, ktoré platforma ponúka a využiť ich môžete aj vy. Teraz však známa platforma od spoločnosti Meta, ktorá stojí aj za Facebookom či Instagramom, pracuje na novej možnosti zabezpečenia konverzácií.

Ako informuje portál wabetainfo.com, nový stupeň zabezpečenia sa bude týkať kódov PIN, ktoré využívate pre zaheslovanie konverzácií. Tieto kódy však bude čakať výraznejšia zmena, pričom už čoskoro ju budete môcť zaregistrovať aj vo vašom účte.

WhatsApp prinesie funkciu pre vytváranie vlastných hesiel

Ak využívate aktuálne možnosť zaheslovania aplikácie WhatsApp či četov v rámci nej pred nežiadanými návštevníkmi, tak viete, že využiť môžete len prednastavené heslo, prípadne odtlačok prsta. Už čoskoro sa to však zmení, nakoľko práve populárna komunikačná platforma má získať možnosť nastavenia aj vlastného hesla pre konkrétne čety. Ak teda bude mať ktokoľvek heslo k vášmu smartfónu, do skrytých četov sa už nedostane.

whatsappZdroj: antonbe / Pixabay
whatsapp

Tento kód si budete môcť nastaviť podľa vlastného výberu, teda PIN k četom už nikto poznať nemusí. Ak by ste však chceli novú funkciu hľadať vo vašej aplikácii WhatsApp, bolo by to márne. Zatiaľ ju tam totiž nenájdete.

Funkcia je zatiaľ len vo vývoji

Ako informuje zdroj informácie, funkcia pre vytvorenie vlastného kódu PIN pre vybrané čety vo WhatsAppe je zatiaľ len vo vývoji. Čoskoro by sa však mala dostať aj medzi beta testerov, ak teda patríte medzi nich, mali by ste mať k možnosti PIN kódov prednostný prístup.

Po úspešnom beta testovaní sa očakáva, že sa nová možnosť zjaví vo všetkých WhatsApp účtoch. Zatiaľ je však tento moment v nedohľadne a na novinku si pravdepodobne aj vy ešte nejaký ten čas počkáte.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.