Xiaomi HyperOS bude mať podmienky ešte pred aktualizáciou.

Predstavenie operačného systému HyperOS od Xiaomi prebehlo pomerne prekvapivo. Nikto totiž netušil, že čínsky gigant pracuje na vlastnom operačnom systéme, ktorý by nahradil Android v kombinácii s legendárnou nadstavbou MIUI. Počas predstavovania modelov zo série Xiaomi 14 sa však nový operačný systém predsa ukázal a už o chvíľu začne prichádzať do prvých telefónov aj v Európe.

Ešte pred oficiálnym vypustením nového operačného systému od Xiaomi v Európe sa však objavujú nové informácie o jeho podmienkach. Aktualizáciu tak nebude môcť vykonať každý hneď aj napriek kompatibilnému smartfónu a prítomnej aktualizácii. Xiaomi si totiž stanovilo jednu podmienku.

Xiaomi HyperOS bude vyžadovať voľný priestor v úložisku

Inštalácia každej väčšej aktualizácie do smartfónu si vyžaduje viac voľného priestoru na internom úložisku. Aj aktualizácia na Xiaomi HyperOS bude väčšou aktualizáciou, ktorá v priemere má približne 6,4 GB. Toto však nie je finálny priestor, ktorý by ste mali mať voľný vo svojom telefóne. Z posledných únikov vyplýva, že Xiaomi bude vyžadovať tohto priestoru viac, inak nebude možné si aktualizáciu nainštalovať.

HyperOS XiaomiZdroj: Xiaomi
HyperOS

Pred aktualizáciou na Xiaomi HyperOS by ste vo svojom telefóne mali mať aspoň 10 GB voľného priestoru na internom úložisku. Táto hodnota sa pritom bude týkať ako telefónov od Xiaomi, tak aj od dcérskych, resp. sesterských značiek Redmi a POCO. Ak túto podmienku nesplníte, nebude pre vás možné priamo aktualizovať váš telefón.

Čo sa stane, keď nebudete mať dostatok priestoru

Vo chvíli, kedy nebudete mať dostatok priestoru vo vašom smartfóne, aktualizácia by sa vám nemala umožniť vykonať. Počas procesu aktualizácie sa navyše môže objaviť chyba, ktorá vás upozorní na nedostatok úložiska. Pred aktualizáciou na Xiaomi HyperOS si teda skontrolujte, koľko priestoru máte k dispozícii a ak budete mať menej ako 10 GB, tak sa o aktualizáciu ani nepokúšajte.

Pri bežnom používaní telefónu by však 10 GB malo byť časťou úložiska, ktorú si nezaplníte. Dôvodom je správny chod smartfónu a jeho používanie bez problémov s používaním a tiež výkonom. Uvoľnenie priestoru teda nemusí slúžiť len na aktualizáciu, ale aj na bežné používanie zariadenia.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.