Aktualizáciu na HyperOS pre váš Xiaomi smartfón si rýchlo overíte v aplikácii.

Len pred niekoľkými dňami vyšla na verejnosť informácia o tom, že sa pripravuje nová nadstavba systému Android z dielne Xiaomi. Nadstavbu MIUI tak má po dlhých rokoch nahradiť HyperOS, čo potvrdilo aj samotné Xiaomi. Podľa aktuálnych informácií by však nadstavba MIUI 15 mala prísť, aspoň teda zo začiatku, na globálny trh, nová nadstavba od Xiaomi príde do globálnych smartfónov v priebehu roku 2024.

Mnohým fanúšikom a majiteľom smartfónov z dielne čínskeho giganta však nie je jasné, či aktualizáciu na HyperOS získajú. Ak teda patríte medzi nich aj vy, môžete si to jednoducho overiť prostredníctvom aplikácie, ktorú vydala fanúšikovská komunita Xiaomiui.

Overte si kompatibilitu vášho Xiaomi s HyperOS

Ešte pred oznámením o existencii nadstavby HyperOS existovali aplikácie, v rámci ktorých ste si mohli skontrolovať kompatibilitu svojho Xiaomi, Redmi či POCO smartfónu s budúcimi aktualizáciami MIUI či systému Android. Teraz sa však vývojári a fanúšikovská komunita zamerali aj na novú nadstavbu a vytvorili novú aplikáciu.

HyperOS Updater XiaomiZdroj: TOUCHIT
Aplikácia HyperOS Updater

Nová aplikácia sa nazýva HyperOS Updater a je k dispozícii zadarmo v rámci Obchodu Play. Nainštalovať si ju môžete v priebehu len pár sekúnd a zístíte tak, či aj váš telefón získa novú nadstavbu od Xiaomi alebo je MIUI poslednou verziou nadstavby, ktorú získajú. Je však nutné podotknúť, že zatiaľ informácie v tejto aplikácii pochádzajú len zo štandardného aktualizačného plánu spoločnosti Xiaomi.

Konkrétne modely zatiaľ oficiálne nie sú známe

Nakoľko čínske Xiaomi len pred pár dňami oznámilo existenciu HyperOS, tak nie je známe, ktoré modely oficiálne aktualizáciu získajú. Vychádzať tak možno len zo štandardného aktualizačného plánu, výrobca smartfónov však oficiálne žiadne informácie nepotvrdil. Konkrétny zoznam podporovaných smartfónov tak bude k dispozícii pravdepodobne až po predstavení nadstavby, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou prebehne už koncom tohto mesiaca.

Nadstavba HyperOS má prísť najskôr do modelov zo série Xiaomi 14 pre čínsky trh. Neskôr by sa teda v priebehu budúceho roka mala rozšíriť aj do globálnych smartfónov. V súčasnosti však internetom prechádzajú aj snímky používateľského rozhrania, ktoré nová nadstavba od Xiaomi ponúkne.

Zdroj: xiaomiui.net, Google Play

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.