Čínska spoločnosť Huawei prebudila záujem o kúpu smartfónov, ich predaje sa výrazne zvýšili.

Kedysi bola čínska spoločnosť Huawei jedným z najväčších výrobcov smartfónov na svete. Ich telefóny dominovali vo výkonnostných rebríčkoch aj rebríčkoch fotomobilov, kde sa umiestňujú na popredných miestach aj dnes. Po sankciách, ktoré však na spoločnosť uvalila vláda USA pod vedením Donalda Trumpa sa z poprednej spoločnosti vyrábajúcej elektroniku stala sotva prežívajúca značka. Dnes je ale všetko inak.

Huawei už minulý rok ohlásil veľkolepý návrat na celosvetový trh s pomocou modelu P60 Pro, ktorý je možné kúpiť aj na Slovensku. Po predstavení série P60 však prišla aj séria Mate 60, ktorá rovnako očarila fanúšikov značky, teda najmä v Číne. Dokazujú to aj predajné čísla, ktoré sú v prípade tejto značky výrazne na vzostupe.

O Huawei smartfóny je stále záujem

Aj napriek sankciám, ktoré sa na spoločnosť stále vzťahujú, musíme uznať, že Huawei smartfóny patria medzi tie kvalitnejšie zariadenia na trhu. Ich nevýhodou v Európe je však to, že neprichádzajú s podporou Google služieb, na ktoré sme si na našom trhu vo veľkej miere zvykli. V Číne to však problém nie je, keďže sa tam tieto služby zvyčajne používajú. Takže aj keď na našom trhu narastá počet predaných smartfónov od Huawei miernym tempom, v Číne to je oveľa rýchlejšie.

Huawei P60 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei P60 Pro

Čínsky výrobca smartfónov a inej elektroniky sa tak dokázal dostať na štvrté miesto najpredávanejších výrobcov smartfónov v rámci štvrtého kvartálu za rok 2023 v Číne. V porovnaní so štvrtým kvartálom v roku 2022 si tak výrazne polepšil a stal sa jediným výrobcom v TOP 5, ktorý zvýšil svoj podiel na trhu. Huawei tak dokázal to, čo sa nepodarilo ani spoločnostiam ako je Apple, HONOR či vivo.

Huawei zvládal navýšiť svoj podiel na čínskom trhu za posledný rok o 36,2 %. S príchodom nových modelov v roku 2024 sa však očakáva, že sa spoločnosti bude dariť aj v priebehu tohto roka nielen na čínskom trhu. Huawei má ciele stať sa obľúbeným výrobcom aj na globálnom trhu a tohtoročné modely by tomu mohli skutočne pomôcť.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.