Tentokrát pod značkou CMF.

Nothing je mladá značka, ktorú ktorú založil spoluzakladateľ spoločnosti OnePlus Carl Pei. Počas svojho krátkeho pôsobenia dokázala zaujať nielen audio produktmi, ale aj smartfónmi Nothing Phone (2a) alebo Nothing Phone (2), pričom už teraz sa intenzívne pripravuje na uvedenie modelu Nothing Phone (3). Krátko po založení spoločnosti Nothing sa však Pei rozhodol svetu predstaviť svoju ďalšiu značku, ktorá patrí pod Nothing. 

Podznačka CMF by Nothing sa zameriava na cenovo dostupné produkty, ktoré chcú zaujať nielen svojou cenou, ale opäť aj nápaditým dizajnom, čo potvrdzujú napríklad inteligentné hodinky CMF Watch Pro, o ktorých si môžete prečítať v našej recenzii TU.

Nothing pripravuje ďalší netradičný smartfónZdroj: GSMArena
CMF Phone 1

Iba nedávno sa začali objavovať informácie o prvom telefóny CMF by Nothing. Časť modelu Phone 1 sa objavila na upútavke, ktorá potvrdila výraznú oranžovú farbu charakteristickú pre CMF a zaujímavé „koliesko„. 

Nová správa z portálu GSMArena tvrdí, že CMF Phone 1 bude na indickom trhu k dispozícii za 19 999 rupií, čo je v prepočte približne 225 eur. Ide o verziu so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom, pričom nie je vylúčené, že tento telefón sa dostane do predaja aj na Slovensku. Pokiaľ by sa tak skutočne stalo, tak očakávaná cena niekde na úrovni 250 eur by mohla byť pre veľa používateľov Android zariadení veľmi zaujímavá aj preto, že vo svojej výbave bude mať Dimensity 7300, Android 14 a podporou 33 W rýchleho káblového nabíjania.

CMF by Nothing čoskoro predstaví svoj prvý smartfónZdroj: CMFbyNothing
CMF by Nothing čoskoro predstaví svoj prvý smartfón

Na prvý pohľad sa však zdá, že v prípade modelu CMF Phone 1 pôjde o odľahčený model Nothing Phone (2a). Mohlo by tak ísť o zariadenie, ktoré je z veľkej časti podobné najlacnejšiemu modelu značky Nothing, ale s tým rozdielom, že model od CMF sa bude musieť zaobísť bez rozhrania Glyph s LED diódami a charakteristického priehľadného dizajnu Nothing. 

CMF Phone 1 by mal do svoje výbavy dostať 6,67-palcový FullHD+ OLED displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, 50 Mpx hlavný fotoaparát, 16 Mpx selfie fotoaparát, až 8 GB RAM, až 256 GB rozšíriteľného úložiska, 5 000 mAh batériu, viacero farebných možností a odnímateľný plastový chrbát.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.