Naznačuje to najnovší príspevok zakladateľa spoločnosti.

Carl Pei, po odchode zo spoločnosti OnePlus, vedie aj svoju novú značku veľmi úspešne. Toto tvrdenie potvrdzuje nielen séria audio produktov, ale aj niekoľko telefónov vyššej strednej triedy, ktoré iba nedávno doplnil lacný model Nothing Phone (2a). Značku Nothing sme si obľúbili aj my v redakcii, avšak už niekoľko mesiacov netrpezlivo čakáme na predstavenie nástupcu vynikajúceho modelu Nothing Phone (2), ktorý by mal už onedlho rozšíriť portfólio tejto mladej londýnskej spoločnosti

Nothing Phone (2)Zdroj: TOUCHIT
Nothing Phone (2)

Nie je prekvapením, že Pei si zo spoločnosti OnePlus preniesol svoje marketingové praktiky aj do svojho nového pôsobiska, čo opäť potvrdzuje aj nová upútavka, ktorá toho v sebe ukrýva viac, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Portál PhoneArena totižto informoval, že generálny riaditeľ spoločnosti Nothing síce zverejnil dizajnové zmeny rýchleho panela nastavení, ale obrázky odhaľujú hardvérové prvky výbavy, ktoré doteraz nemá žiadny vydaný smartfón značky – neznáme tlačidlo na pravej bočnej strane. Aj preto sa na základe tohto príspevku na X.com špekuluje, že Pei “nechtiac” zverejnil dizajn pripravovaného Nothing Phone (3).

Nová prepracovaná ponuka rýchlych nastavení v Nothing OS

Nie je však jasné, na čo môže toto neznáme tlačidlo slúžiť, aj keď na základe praktík spoločnosti Apple sa dá predpokladať, že by mohlo ísť o podobné tlačidlo, ktoré je známe práve z iPhonov 15 Pro, prípadne z pripravovanej série iPhone 16 Pro. To znamená, že by mohlo ísť o tlačidlo, ktorému používateľ priradí ním preferovanú funkciu – napríklad spustenie aplikácie fotoaparátu a podobne.

Zároveň sa predpokladá, že nové tlačidlo by mohlo slúžiť ako vstupná brána k AI funkciám vďaka integrácii ChatGPT. Hoci ide iba o úvahy bez potvrdenia zo strany spoločnosti, tak je možné, že Nothing svoj nový Phone (3) predstaví už júli, s typickým priehľadným dizajnom a svetelným rozhraním Glyph. Predpokladá sa tiež, že do výbavy tohto telefónu sa dostane aj čipset Snapdragon 8 Gen 2, ktorý umožní udržať cenu tohto telefónu na prijateľnej úrovni bez výrazného dopadu na očakávaný výkon.

Nothing Phone (2)Zdroj: TOUCHIT
Nothing Phone (2)

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.