LineageOS 21 nebude pre každého, ale je otvorený pre Switch.

Tento operačný systém je plnohodnotnou alternatívou voči Androidu, ktorý nájdete v mobilných zariadeniach. Nintendo Switch je teraz ďalším zariadením medzi množstvom podporovaných smartfónov, ktoré môžete „flashnúť“ týmto OS. Je zameraný najmä na súkromie, no nemá podporu Google Play. Treba to zobrať do úvahy. Postup zámeny systémov býva veľmi dobre dokumentovaný priamo na stránke distribúcie systému. S informáciou o tejto novinke prišiel web 9To5Google.

Hoci sme mohli v minulosti vidieť aj Android 10 na konzole Switch, teraz ide o oficiálnu podporu. Tá je dôležitá najmä z dôvodu úspešnej zámeny systémov. Stačí detail a nespustíte telefón. LineageOS by mal fungovať aj na verziách Lite a OLED, no budete potrebovať špeciálne upravenú verziu zariadenia. Na pridanie systému je treba zariadenie Nintendo Switch v1 (model: HAC-001). Iné konzoly budú vyžadovať „ModChipped“ a Hekate v6.1.0 verziu.

Rozdielom oproti bežným smartfónom je možnosť používať oba systémy. Keďže OS pre Nintendo je nahraný na pamäťovej karte, dajú sa systémy prepínať. To je rozdiel oproti bežnému flashu smartfónov. Okrem spomínaných záležitostí bude potrebovať ďalšie doplnky a presný postup je na tejto stránke. Odporúčame nevynechať zálohu aktuálneho stavu konzoly.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.