Séria Xiaomi 14T by mohla byť odprezentovaná skôr ako sme čakali.

Spoločnosť Xiaomi každý rok predstavuje dve generácie smartfónov v hlavnej modelovej línii. Jedna z nich už tento rok bola predstavená a šlo o modely v podobe Xiaomi 14 a verzie Ultra na globálnom trhu. V príprave je však aj séria Xiaomi 14T, ktorá by mala byť odprezentovaná na jeseň. Aspoň to sa doteraz odhadovalo vzhľadom na zvyčajné praktiky spoločnosti.

CEO spoločnosti, Lei Jun už začal propagovať sériu Xiaomi 14T na sociálnych sieťach. Na sieti X totiž uverejnil niekoľko snímok, pričom v ich popise sa spýtal, aké prvky fotoaparátu očakávate v najbližšej sérii T. Odkazuje teda na pripravované modely, ktoré by nakoniec na trh mohli prísť ešte skôr ako sa pôvodne očakávalo.

Séria Xiaomi 14T je v plnom prúde príprav

Modelový rad Xiaomi 14T by mal byť podľa pôvodného plánu predstavený v septembri. Korešpondovalo by to tak so štandardným obdobím, kedy modelový rad Xiaomi T zvyčajne prichádza na trh. Teraz sa však o tomto telefóne dozvedáme pomerne skoro vzhľadom na to, že nejde o žiadne úniky. Ide o propagovanie smartfónu samotným CEO spoločnosti, Lei Junom na sociálnej sieti X.

Xiaomi 13T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T Pro

Okrem toho sa však základný model objavil aj v certifikácii. V tej poukázal na použitý čipset aj modelové číslo, ktoré je 2406APNFAG. Vzhľadom na kódové označenie, ktoré odkazuje na jún 2024 aj skoré informácie očakávame, že by sa modely zo série Xiaomi 14T mohli na trhu ukázať ešte v priebehu leta. Nemuseli by sme teda čakať na jeseň, skoršie predstavenie je tento rok možné.

Ako sme však už uviedli, v certifikácii model Xiaomi 14T odhalil aj použitý čipset. Nie je tajomstvom, že oba modely pravdepodobne opäť použijú čipset od spoločnosti MediaTek. V prípade základného modelu je to potvrdené a použije rovnaký čipset ako model Xiaomi 13T z minulého roka. Pôjde konkrétne o MediaTek Dimensity 8200-Ultra. Pro verzia by zasa mala vsadiť na Dimensity 9300+.

Zdroj: xiaomiadictos.com (1, 2)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.