Potvrdzuje to ďalší zdroj.

Qualcomm svoje dominantné postavenie na trhu s mobilnými čipmi potvrdzuje každý rok. Najbližšie si ho bude chcieť obhájiť už 21. októbra 2024, kedy predstaví novú generáciu vlajkovej čipovej sady s označením Snapdragon 8 Gen 4. Netreba však zabúdať, že aj konkurencia je čoraz silnejšia. Hoci viaceré úniky naznačili, že tohtoročný Snapdragon 8 Gen 4 bude skutočnou beštiou, tak na povrch vyplávala aj informácia, že tento čip bude aj oveľa drahší.

Októbrové predstavenia novej čipovej sady výrobcom smartfónov poskytne dostatočne veľký priestor na to, aby svoje vlajkové telefóny stihli predstaviť ešte pred koncom kalendárneho roka. Každoročne sa však výrobcovia smartfónov dostávajú do konkurenčného boja, že ktorý z nich ako prvý predstaví smartfón s novou vlajkovou čipovou sadou. Hoci už sa objavili informácie o Xiaomi, ako výrobcovi s prvým telefónom vybaveným čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 4, tak teraz toto tvrdenie potvrdzuje ďalší spoľahlivý zdroj

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4Zdroj: SmartPrix
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4

Leaker DigitalChatStation tvrdí, že nový čipset Snapdragon 8 Gen 4 bude debutovať v sérii telefónov Xiaomi 15. Nie sme však vôbec prekvapením, že sa tak stane. Nie je to totižto prvýkrát, čo práve telefón od Xiaomi dostal do svojej výbavy ako prvý na svete práve nový vlajkový čispet od spoločnosti Qualcomm. Stalo sa tak aj pri sérii Xiaomi 14, ktorá ako prvá do svojej výbavy dostala Snapdragon 8 Gen 3.

Snapdragon 8 Gen 4 by mal prísť s architektúrou jadier v rozložení 2+6. Predpokladá sa, že práve číslo dva označuje počet vysokorýchlostných jadier, ktorých taktovacia frekvencia by sa mohla pohybovať na úrovni 3,6 GHz až 4,0 GHz. Niektoré zdroje dokonca uvádzajú frekvenciu 4,3 GHz. 

Viac o modeli Xiaomi 15 si môžete prečítať aj na tomto odkaze.

Zdroj: GizChina, DigitalChatStation

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.