Modely ako Xiaomi MIX Flip a Xiaomi MIX Fold 4 budú predstavené už tento mesiac.

Xiaomi tento rok predstavilo viacero úspešných smartfónov. Od vlajkových lodí zo série Xiaomi 14, cez lacnejšie a výkonnejšie telefóny z radu Redmi Note 13 až po nedávne výkonné zariadenia v podobe série POCO F6. Čínsky výrobca elektroniky si dal tento rok záležať najmä na nových technológiách a kvalitnej výbave a pokračovať v tom bude aj tento mesiac. Na predstavenie sa totiž pripravujú hneď dva zaujímavé modely.

O skladateľných zariadeniach s označením Xiaomi MIX Fold 4 a MIX Flip ste už určite počuli. Tieto dva modely sú predmetom rôznych únikov a špekulácií už dlhšiu dobu, pričom jeden z nich má aj potvrdenú globálnu dostupnosť. Teraz však výrobca pozýva na ich čínske predstavenie, ktoré prebehne každou chvíľou.

Skladateľné modely od Xiaomi prídu v júli

Letné obdobie je atraktívne pre viaceré značky z pohľadu predstavovania nových smartfónov. Leto pritom bolo zväčša venované zaujímavým zariadeniam, ktoré sa spájajú najmä s novými technológiami. Už o dva dni, 10. júla tak predstaví Samsung svoju dvojicu skladateľných smartfónov a na rovnaké predstavenie sa pripravuje aj ich čínsky konkurent, Xiaomi. Očakávané predstavenie modelov s označením MIX Fold 4 a MIX Flip bolo potvrdené prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti Weibo.

Xiaomi pozýva na predstavenie modelov MIX Fold 4 a MIX FlipZdroj: Xiaomi (Weibo)
Xiaomi pozýva na predstavenie modelov MIX Fold 4 a MIX Flip

Príspevok na sieti Weibo slúžil ako pozvánka na tohtomesačné predstavenie smartfónov. Xiaomi potvrdilo, že predstavenie nových telefónov sa bude týkať ako skladateľného modelu typu fold, tak aj toho typu flip. Konkrétny dátum výrobca neuviedol, no odkazuje na mesiac júl. Odhalenie prvého flipového modelu od Xiaomi teda prebehne popri predstavení štvrtej generácie Xiaomi MIX Fold.

Musíme však pripomenúť, že zatiaľ ide len o čínske predstavenie. Globálne odhalenie modelu Xiaomi MIX Flip zatiaľ nie je oznámené, no jeho globálna verzia už bola potvrdená v rámci viacerých certifikácií. Podľa všetkého však jej predstavenie prebehne neskôr, možno až na jeseň.

Zdroj: Weibo, gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.