Situácia okolo tohto skladacieho smartfónu sa čoraz viac zamotáva.

Xiaomi svoje skladacie modely MIX Fold uvádza exkluzívne pre čínsky trh. Od uvedenia MIX Fold 3 v roku 2023 sa s napätím očakáva, či spoločnosť na globálny trh konečne uvedie skladací telefón aj z tejto série. Už dlhšie sa však objavujú informácie, že Xiaomi predsa len na globálny trh uvedie minimálne model MIX Flip, avšak doteraz nie je celkom jasné, ako to dopadne s jeho väčším súrodencom MIX Fold 4.

Netreba snáď ani zdôrazňovať, ako sú skladacie telefóny od Xiaomi očakávané na globálnom trhu, keďže na ňom sú už dlhšie aktívne aj ďalšie čínske spoločnosti Oppo a OnePlus. V súvislosti s uvedením MIX Fold 4 sa dávnejšie objavili informácie, ktoré by mohli mať negatívny vplyv na jeho uvedenie na globálny trh, pričom pred pár hodinami sa opäť objavila malá iskra nádeje naznačujúca, že Xiaomi MIX Fold 4 by mohol byť nakoniec uvedený aj celosvetovo.

Spoľahlivý leaker Ice Universe uviedol, že existuje šanca, že MIX Fold 4 sa skutočne dostane na globálny trh, avšak portál AndroidHeadlines tvrdí, že sa tak nakoniec nemusí vôbec stať. V tejto súvislosti dodáva, že na globálny trh by malo byť uvedené iba véčko MIX Flip.

Xiaomi MIX Flip na snímkeZdroj: xiaomiui.net
Xiaomi MIX Flip na snímke

Ešte predtým, než sa globálna (ne)dostupnosť modelu MIX Fold 4 opäť objavila v online svete, tak sa stihol objaviť render zadnej steny tohto smartfónu pochádzajúci od Evana Blassa, ako aj niektoré technické parametre, ktoré zverejnil leaker Ice Universe. Ten uviedol, že Xiaomi MIX Fold 4 bude extrémne tenký s hrúbkou “niečo cez 9 mm, čo je hrúbka podobná modelu HONOR Magic V3. 

Na základe zverejneného renderu MIX Fold 4 sa dozvedáme, že skladací smartfón by mal využívať zostavu štyroch fotoaparátov s optikou Leica. Hoci je možné, že sa stále nepozeráme na konečný dizajn novej skladačky od Xiaomi, tak na zadnej strane si všimnite obrovský ostrovček s fotoaparátmi. Na ľavej strane sú umiestnené štyri objektívy spolu s LED bleskom, logo Leica a niektoré informácie o senzore. Hlavný fotoaparát by mal mať rozlíšenie 50 Mpx a senzor Light Hunter 800 (Ovx8000), ktorý sa nachádza aj v Redmi K70 Pro.

Xiaomi MIX Fold 4 na prvom obrázku: Globálna dostupnosť je stále v nedohľadneZdroj: Ecan Blass
Xiaomi MIX Fold 4 na prvom obrázku

V zostave fotoaparátov by sa mal objaviť aj ultraširokouhlý objektív a teleobjektívy s 2× a 5× optickým zoomom. Okrem vyššie spomenutých parametrov sa očakáva, že MIX Fold 4 do svojej výbavy dostane čip Snapdragon 8 Gen 3, až 16 GB RAM, prepracovaný pánt, až 1 TB úložisko a batériu s kapacitou 5 000 mAh so 100 W káblovým nabíjaním. 

Teraz už iba zostáva počkať na definitívne potvrdenie alebo vyvrátenie globálnej dostupnosti inak veľmi zaujímavého skladacieho modelu MIX Fold 4, ktorý sa už v apríli objavil v certifikačnej databáze s globálnym kódom, čo znamená, že globálny model existuje, ale stále nie je jasné, či bude aj predstavený.

Zdroj: AndroidHeadlines, Evan Blass, Ice Universe

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.