Google opäť plánuje obsadiť dobré priečky v rebríčkoch fotomobilov so sériou Pixel 9.

Telefóny od spoločnosti Google zvyčajne patria medzi najlepšie modely v rebríčkoch fotomobilov. Americký gigant si totiž dáva záležať na softvéri, aj na hardvéri a viditeľné to bude aj tento rok. Už o pár týždňov sa modelový rad Pixel 9 ukáže na trhu a odhalí svoju výbavu. Dizajn všetkých štyroch smartfónov série je už známy a vďaka poslednému úniku aj poznáme informácie o zostave fotoaparátov.

Google má tento rok pritom vsadiť na viaceré vylepšenia fotoaparátov, ktoré sa budú týkať všetkých telefónov série. Modely Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL budú disponovať rovnakou zostavou fotoaparátov a tá bude vychádzať zo základného modelu série. Únik však poukazuje aj na fotoaparáty skladateľného modelu, ktorého umiestnenie snímačov vyzerá skutočne zaujímavo.

Séria Pixel 9 v znamení vylepšení fotoaparátov

Už základný model Pixel 9 od Googlu vyzerá, že mieri na vyššie priečky rebríčkov fotomobilov. Predchodca tohto zariadenia, Pixel 8, sa aktuálne nachádza v rebríčku DxOMark na 15. priečke aj takmer rok od predstavenia. Základný model, ktorý bude predstavený už 13. augusta, tak príde s dvomi snímačmi fotoaparátu, pričom hlavný snímač bude od spoločnosti Samsung. Ten doplní ultraširokouhlý SONY IMX858 a oba budú mať 50 Mpx.

Ďalšie dva štandardné smartfóny série, Pixel 9 Pro a jeho väčší súrodenec Pixel 9 Pro XL budú mať fotoaparát postavený na rovnakých snímačoch. Pribudne k nim ale aj tretí snímač, teleobjektív SONY IMX858 a v tomto prípade teda pôjde o telefóny s trojitým 50 Mpx fotoaparátom. Selfie snímače budú mať vo všetkých troch spomínaných telefónoch automatické zaostrovanie, snímače ale budú rozdielne. Ten, ktorý bude využitý v modeloch Pro a Pro XL bude vynikať prémiovou kvalitou selfie fotografií.

Fotoaparáty smartfónov série Google Pixel 9Zdroj: androidauthority.com
Fotoaparáty smartfónov série Google Pixel 9

V sérii Pixel 9, ktorá bude predstavená už 13. augusta, sa objaví aj jeden skladateľný model. Ním bude Pixel 9 Pro Fold taktiež s tromi snímačmi fotoaparátu na zadnej strane. Hlavným snímačom bude 64 Mpx SONY IMX787 doplnený o 12 Mpx ultraširokouhlý snímač Samsung a teleobjektív s 10,5 Mpx taktiež od Samsungu. Selfie fotoaparát bude mať 10 Mpx. Zaujímavé je ale usporiadanie fotoaparátov na zadnej strane skladateľného telefónu, ktoré upúta pozornosť hneď na prvý pohľad. Google si tento rok dal záležať na fotoaparátoch. Skladateľný smartfón však neponúkne takú prémiovú konfiguráciu snímačov ako Pro verzie, jeho prioritou však bude konštrukcia a displej.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.