Netflix vydal dlhoočakávanú aktualizáciu aplikácie pre Windows.

Netflix už dávnejšie avizoval pripravované zmeny v aplikácii pre počítače so systémom Windows. Obľúbená streamovacia služba sľubovala nový zážitok, ktorý mal priniesť viacero pozitívnych noviniek, ako je prístup k živým eventom či podpora predplatného s reklamami. Netflix zároveň upozorňoval, že odstráni dôležitú funkciu Windows aplikácie, ktorou je offline režim.

Upozornenie s chystanými zmenami a novinkami sa v aplikácii Netflix pre Windows zobrazovalo niekoľko týždňov. V týchto dňoch je nová Netflix aplikácia konečne dostupná pre širokú verejnosť a v skratke – je to fiasko.

Nová Windows aplikácia je v skutočnosti iba tzv. webová aplikácia. Znamená to, že získate rovnakú skúsenosť a funkcie, ako keď budete používať Netflix cez webový prehliadač. Novú aplikáciu v princípe ani nemá zmysel sťahovať z obchodu Microsoft Store, keďže si ju viete vytvoriť aj sami, pokiaľ si v kompatibilnom webovom prehliadači (napríklad Microsoft Edge) vytvoríte aplikáciu z webovej stránky Netflix.com.

Upozornenie, ktoré sa zobrazovalo v starej Windows aplikáciiZdroj: MSPoweruser
Upozornenie, ktoré sa zobrazovalo v starej Windows aplikácii

Bez prehliadača Microsoft Edge ju nespustíte

V súvislosti s novou aplikáciou Netflix je potrebné upozorniť aj na jeden dôležitý fakt – k fungovaniu vyžaduje, aby ste mali v počítači nainštalovaný prehliadač Microsoft Edge. Pokiaľ ste si tento prehliadač z počítača odinštalovali a novú Netflix aplikáciu sa pokúsite spustiť, otvorí sa obchod Microsoft Store.

Obrazovka s aplikáciou Netflix v obchode Microsoft Store sa bude následne dokola otvárať, vždy, keď sa aplikáciu pokúsite spustiť – aj priamo cez obrazovku v obchode Microsoft Store. Netflix ani Microsoft vás neupozornia na to, že nová aplikácia vyžaduje k svojmu fungovaniu prehliadač Edge. V redakcii sme však overili, že jeho inštalácia vyriešila tento problém a nová aplikácia Netflixu sa následne spustila.

Ako už bolo spomenuté, nová Windows aplikácia nepodporuje offline režim. Ak si chcete pozerať filmy a seriály z Netflixu bez pripojenia na internet, budete potrebovať iPad alebo tablet so systémom Android. Najzaujímavejším tabletom z hľadiska pomeru cena/veľkosť obrazovky je nedávna novinka Redmi Pad Pro.

Nová Netflix aplikácia pre Windows je absolútne fiaskoZdroj: TOUCHIT
Nová Netflix aplikácia pre Windows je absolútne fiasko

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit