Predstavenie prvého modelu tri-fold od Huawei v septembri je takmer potvrdené.

Značka Huawei patrí medzi špičku vo výrobe smartfónov, najmä teda v Číne. Na čínskom trhu totiž hviezdi v rôznych kategóriách smartfónov a nie je žiadnym tajomstvom, že sa im darí aj v segmente skladateľných modelov. Vo svojom portfóliu aktuálne výrobca ponúka dva typy skladateľných telefónov, teda foldy a flipy. Už čoskoro však bude zrejme v predaji tretí typ zariadenia s takouto konštrukciou, tri-fold.

Telefón typu tri-fold sa bude skladať z troch častí displeja, pričom disponovať bude teda dvomi pántmi. Jedna časť smartfónu sa bude skladať do vonkajšej časti a druhá do vnútornej. Huawei má takýto telefón predstaviť údajne už čoskoro, zatiaľ však nepoznáme ani technické parametre, ani jeho názov. Teraz sa však na internete objavila jeho odhadovaná cena.

Tri-fold od Huawei je potvrdený, takáto je cena

Už skoršie úniky poukazovali na predstavenie takéhoto smartfónu v priebehu septembra. Model však bol dlho len v štádiu špekulácií, no jeho existenciu potvrdil aj výkonný riaditeľ spoločnosti, Richard Yu. Aktuálne to vyzerá tak, že smartfón typu tri-fold bude skutočne predstavený v septembri, teda už o pár týždňov. Načasovanie predstavenia pritom nemá byť vôbec náhodné. Huawei chce týmto telefónom konkurovať sérii iPhone 16, ktorá bude rovnako predstavená v septembri.

Patent skladateľného modelu tri-fold od HuaweiZdroj: gizmochina.com
Patent skladateľného modelu tri-fold od Huawei

Konkrétny dátum predstavenia smartfónu zatiaľ nepoznáme. Je však vysoko pravdepodobné, že do predstavenia prvého tri-fold telefónu od Huawei zostáva už len pár týždňov. Čínsky výrobca pritom už pravdepodobne aj odhalil jeho cenu, ktorá by sa mala pohybovať na úrovni 20 000 čínskych juanov. V prepočte teda bude telefón stáť približne 2530 eur.

Globálne predstavenie telefónu, resp. jeho dostupnosť na iných trhoch ako na čínskom nie je potvrdená. V prípade predaja telefónu mimo Čínu je ale takmer isté, že cena bude o niečo vyššia. Tento model je navyše prvou generáciou v segmente modelov tri-fold od Huawei. Ďalšie generácie s novšími technológiami teda budú bezpochyby drahšie, zariadenia tri-fold teda nebudú lacnou záležitosťou.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.